Translator trochu převeden do lidské formy-během překladu i tak mohlo dojít ke zkreslení smyslu, proto prosím případné diskuse veďte s ohledem na to, že autorce je vkládán text, který možná vyzní jinak,než ho původně napsala.
Píšu ve francouzštině, omlouvám se všem, kterým to bude vadit nebo je to rozčilovat, ale má vysvětlení budou jasnější, než kdybych se pokoušela psát v angličtině.
Nikdy jsem netvrdila, že jsem na 100% přesvědčena o tom, že geny Saarloose pocházejí od Galiby.
Naproti tomu, požádala jsem paní Molnar, aby mě nechala přijet s mým veterinářem a provést oficiální testy Galiby, aby se potvrdilo, zda je skutečně otcem Sibira.
1)Buď je Galiba otcem Sibira
2)Nebo Galiba není otcem Sibira...v tom případě, kdo je otcem Sibira?
To je to, oč se jedná a nic jiného!
Paní Molnar v této věci neprojevila zájem o spolupráci...
A co hůře! Potkala jsem ji minulý něsíc na SVP v Šamoríně, ani se neuráčila přijít si to se mnou vysvětlit..
To chování je nepřijatelné! Protože ikdyž Galiba není její pes, pochází z jejího chovu a byl využíván v reprodukci na více fenách, v každém případě s jejím affixe (pozn. překladatele amatéra - nevím vhodné slovo- našla jsem googlem chien sans affixe-ve smyslu pes bez papírů, ale tady vážně nevim jak to přeložit..)
Z mého pohledu jsem povinna zcela přestat používat Sibira v plemenitbě, s Thalií...a a to samé se týká i potomků Sibira!
Neztrácejme ze zřetele, že je to jediný ještě živý pes z rodičovské linie Sibira.
Je potřeba čekat až skončí svou životní cestu....abychom potom řekli: „ To není možné, on uhynul, a jak to s ním tedy bylo??
Nehovořme tudíž o vážných obviněních (pronesených do prázdna), ale vyvolávejme spíše nutnost ověření otce Sibira, dokud tento poslední je ještě naživu.
Musím též upřesnit, že Sibir a Thalia měli v roce 2008 každý zvlášť štěňata a nikdy se žádné rezavé neobjevilo.
Sibir x bubka de New Flame : 4 štěňata
Thalia x Rosencrantz : 10 štěňat
Je to svazek velmi „stejnokrevný“ (dle významu dále pokrevní, příbuzenský...), ve kterém se objevila 3 červená (rezavá) štěňata. Měla jsem Saarloosi v roce 1989, narazila jsem na jedno rezavé štěně tohoto plemene, v žádném případě to není genetická anomlálie....ale krásný a dobrý přínost krve SAV (CLS=chien loup tchecoslovaque-Saarloosův vlčák=SAV).
|