Quote:
Originally Posted by Galicja
Dokładnie, pomijając zdjęcia dołączone do odpowiedzi...mnie chodzi tylko o jedną rzecz. Łatwo jest Adminowi dodać MIX , jednak zawsze to niesie konsekwencje dla hodowcy, dlatego ZAWSZE myślałam że takie działanie jest w 100% przemyślanie, obarczone dowodami....i dlatego tak bardzo się zdziwiłam że owy MIX został "cofnięty"
|
Tzn o jakie psy chodzi? Bo ja widze, ze miksow jest tylko wiecej.
A co do konsekwencji - zgadzam sie. Choc sa dwie strony medalu. Z jednej jest dobro hodowcy, ktory te "miksy" wypuscil na swiat. On jest oczywiscie ZAWSZE niewinny... Zreszta jak dotad nikt sie nie przyznal. Nawet jak byl juz wynik badan DNA

Ale oczywiscie zawsze jest domniemanie niewinnosci... z tym, ze ma ono sens, gdy mowimy o "innym wyrazie pyska" u szczeniat. A nie o psach, ktorych fotki wrzucilam. Tu nie ma co dyskutowac, czy sa to miksy czy nie. Widac to golym okiem - nie ma mozliwosci aby po rodicach wilczakach przyszly na swiat takie dzieci...
Z drugiej strony trzeba pamietac o konsekwencjach jakie ponosza hodowcy, ktorzy nieswiadomomie uzyja takiego miksa. Zmyleni jego "leganlym wilczakowym" rodowodem. Gdy przy badaniu DNA wyjdzie, ze dany pies to nie jest czysty wilczak to CALA JEGO LINIA leci jako "miksy". Nikt nikogo nie pyta czy dzialal w dobrej wierze - linia nie spelnia wymagan i staje sie "niehodowlanymi kundelkami" ze slowem MIX w bazie...
To jest wlasnie obecnie koszmar francuskich hodowcow. Wiekszosc z nich nie miala pojecia, ze hoduje kundelki... Dala sie zmylic ladnymi fotkami paru "wilczych" psow... Teraz waza sie losy ich CALEJ pracy hodowlanej... W paru przypadkach z hodowli wyleca wszystkie mioty kilku hodowcow...