aaaaaaaaaaaa!!!! a w zasadzie wrrrrrrrrr!!!
nie bardzo rozumiem: miałem zapytać na forum czy mogę zapytać???? (mam nadzieję, że źle to zrozumiałem)
dlaczego na wolfdogu a nie na ON'ku?
a to naprawdę jest takie istotne dla sprawy??? jeśli tak to wyjaśniam, bo być może tej informacji potrzebujesz, żeby chcieć pomóc:
dlatego tutaj, bo:
1. jestem na tym forum
2. bo nie jestem na żadnym innym forum
3. bo mam wilczaka, co nie znaczy, że wszystkie inne psowate mam w głębokim dyfuzorze
4. bo liczyłem, że tutaj w związku z bądź co bądź niewielką społecznością, a przez to może bardziej zjednoczoną łatwiej będzie uzyskać pomoc dla psa mojego znajomego mimo, że znajomy nie czytuje forum, a jego pies to niewilczak
5. bo na podstawie mojego dotąd dosyć skromnego doświadczenia w społeczności wilczakowej, miałem w sobie niezachwianą wiarę, że to ludzie otwarci na pomoc wszystkim psowatym (i nie tylko), chętnie dzielący się wiedzą i doświadczeniem (zwracam się z uprzejmą prośbą - nie psuj mi tego obrazu, proszę)
6. bo opowiedział mi tę historię, a ja nie chcę, żeby przez ludzkie zaniechanie, lenistwo lub zwyczajne wygodnictwo pies stracił życie
7. bo jak usłyszałem tę historię pierwszym skojarzeniem dotyczącym znalezienia odpowiedniej pomocy dla nich było właśnie TO forum
8.
9.
.
.
.... mogę jeszcze
tylko czy naprawdę potrzebujesz tych odpowiedzi, żeby pomóc?
możesz kogoś polecić?
możemy teraz już konstruktywnie?
...proszę...
ps.
dla wszystkich forumowych purystów - wątek umieściłem w off topic
a jeśli mimo to kogoś to zniesmaczyło (albo inne odczucie niezadowolenia) - to Wasze niezniesmaczenie kontra życie psa-niewilczaka (bo to chyba istotne w tym ujęciu) - dla mnie wybór jest prosty
bez urazy...
paweł
|