jakožto lump a darebák ti klidně sdělím, že momentálně psa opravdu přihlášeného nemám.. ostatně, ani mi to tady v Plzni obvodní úřad nedovolí, protože trvalé bydliště mám v Praze.. co na tom, že tu pes bude žít několik let a bylo by tedy rozumné, abych platil plzeňskému úřadu za úklid po psech, rozmísťování košů a doplňování psích pytlíků.. na co jiného poplatky jdou, ne? oni ale mé peníze nechtějí..
o čipování jsem uvažoval dávno před vyhláškou, považuji ho za dobrou věc, ale ne za takovýchto podmínek! pořád si myslím, že má sloužit především majiteli při ztrátě psa, při přechodu hranic, pro jednoznačnou identifikaci při očkování apod. (může sice docházet k podvodům, čip možná půjde vyndat a dát jinému psu, podle reakce tkáně..)
argumenty o vydírání a o vlastním rozhodování o tom, kdy kam psa přihlásit, nemám ze své hlavy – byly uvedeny na stránkách Národního registru, stejně jako zásada nesdělovat údaje třetí straně.. to, co se chystá, je ale skutečně nechutné.. povinnost očkovat proti vzteklině je přeci už dána zákonem, tak o co se stav zlepší zákonem o čipování??
nás lidi to nejspíš také brzy čeká.. po pasech si biometrickými údaji přijde rovnou čipování.. už teď se někteří lidé nechávají čipovat ze zdravotních důvodů (pro případ úrazu či bezvědomí jsou na čipu jejich zdravotní údaje).. nejdřív budeme čipovat vězně, pak mentálně nesvéprávné a pak rovnou všechny – povinně – při narození..
|