Milý Charlie,
Quote:
Originally Posted by oblivion
jakožto lump a darebák
|
Já jsem Tě takto neoznačil, udělal jsi to teď Ty.
Quote:
že momentálně psa opravdu přihlášeného nemám.. ostatně, ani mi to tady v Plzni obvodní úřad nedovolí, protože trvalé bydliště mám v Praze.. co na tom, že tu pes bude žít několik let a bylo by tedy rozumné, abych platil plzeňskému úřadu za úklid po psech, rozmísťování košů a doplňování psích pytlíků.. na co jiného poplatky jdou, ne? oni ale mé peníze nechtějí..
|
Nevím, není to jen holá výmluva ? Proč tedy nemáš psa přihlášeného v Praze ? Je sice nelogické, mít psa přihlášeného jinde, než kde skutečně žije ale ani tato nelogičnost neopravňuje nikoho k nedodržování pravidel.
Quote:
o čipování jsem uvažoval dávno před vyhláškou, považuji ho za dobrou věc, ale ne za takovýchto podmínek! pořád si myslím, že má sloužit především majiteli při ztrátě psa, při přechodu hranic, pro jednoznačnou identifikaci při očkování apod. (může sice docházet k podvodům, čip možná půjde vyndat a dát jinému psu, podle reakce tkáně..)
|
Byla by to pravda, kdyby chovatelé byli skutečně odpovědní a prodávali své psy jen skutečně odpovědným majitelům. Tak tomu ale v poměrně velkém procentu není. Svědčí o tom např. plné útulky, psi, kteří nejsou očkováni, napadení občané psy, ke kterým se majitelé nehlásí atd. Takže čipování dnes by mělo především řešit tyto nejpalčivější problémy. Pokud by vše fungovalo ideálně (což samozřejmě 100% nebude), tak by psí útulky zely prázdnotou, protože opuštění psa je považováno za jeho týrání. V případě napadení člověka psem pak stačí je přečíst čip a Policie si může přímo z místa dojet pro majitele. Nemluvím už vůbec o majitelích, kteří své psy neočkují a vystavují tak všechny kolem nebezpečí nákazy. A v neposlední řadě usnadní postih podobných případů, jako jsi Ty, když neplatíš za svého psa poplatky.
Quote:
argumenty o vydírání a o vlastním rozhodování o tom, kdy kam psa přihlásit, nemám ze své hlavy – byly uvedeny na stránkách Národního registru, stejně jako zásada nesdělovat údaje třetí straně..
|
Jen pro doplnění - Národní registr je soukromá firma, která je jen jednou z několika dalších, které na území ČR vedou evidenci. Majitelé byli tak chytří a obchodně zdatní, že si pro svůj podnik zvolili šikovný název, který budí dojem jakési centrální instituce. Tak tomu ale není. A proto ani doporučení jedné soukromé firmy není rozhodující. Navíc firma Národní registr není ani tou největší ani tou nejlepší. Já osobně bych vždy raději volil např. registraci u firmy DATAK, která poskytuje nesrovnatelně kvalitnější služby.
Quote:
to, co se chystá, je ale skutečně nechutné.. povinnost očkovat proti vzteklině je přeci už dána zákonem, tak o co se stav zlepší zákonem o čipování??
|
Právě o to, že se lehce naleznou a poženou k odpovědnosti majitelé, kteří pravidla nedodržují. To se zákonem změní (kromě mnoha dalších zjednodušení).