Quote:
Originally Posted by jefta
Przykro mi to pisac ale zdobycie szczeniaka csv musi pozostac w sferze marzen i to pewnie na lata.
To nie jest tylko kwestia zgody hodowcy, bo mozesz go kupic jako Polak, ale przepisow weterynaryjnych ktore uniemozliwiaja wwiezienia psa przed 9 miesiacem zycia.
czemu nie bierze sie dwoch szczeniat naraz? Bo oswojenie i wychowanie jednego zabierze calej rodzinie caly wolny i zajety czas na wiele miesiecy. W ktorej czesci UK mieszkasz? Co powiedza sasiedzi na wielogodzinne potepiencze wycie? Mieszkanie/dom jest Twoje czy wynajmujesz?
|
Z dwoma szczeniakami dałem już sobie spokój jako że był to pomysł mojej dziewczyny, a argumentem było to że dla pieska było by tak lepiej jak by miał braciszka, do zabaw, i do towarzystwa ogólnie. Pomyślałem, że to dobry pomysł, że wpłynie to pozytywnie na social, i zmniejszenie stresu. Czy innej rasy drugie szczenię też było złym pomysłem?
Mieszkam w dość dużym domu, ze sporym jak na Anglię ogrodem. Dom jest wolno stojący, potrzeba naprawdę nie lada hałasu żeby coś doszło do sąsiadów (nie uwierzę, że pies tak głośno wyje). Wynajmuję ten dom, ale sprawę psa mam już ugadaną z landlordem (właścicielem), po prostu w razie zniszczeń mam je naprawić. W następnym roku mamy nadzieje zamieszkać już na własnym, w chwili obecnej jesteśmy na etapie załatwiania kredytu. Szukamy czegoś bardziej na uboczu (marzy mi się chata na wsi). Mieszkamy w Centralnej części Anglii, Milton Keynes. Jest to specyficzne miasto, bo utworzone sztucznie. Bardzo dużo przestrzeni i zieleni. Parki, i jeziora praktycznie dwa kroki od domu.
Tak, wziąłem te czynniki pod rozwagę. Ja na prawdę nie jestem lekkoduchem i debilem. Choć rozumiem, że Wy tego nie wiecie.