View Single Post
Old 21-07-2011, 19:27   #13
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Uwierz mi, ze czasem lepiej by bylo, gdyby pewne osoby zadnych rad nie dawaly... I nie chodzi mi oczywiscie o sssmoka... A o hodowcow postepujacych jak znany chyba wszystkim Grzesiek od Czambora... Przeciez nie ma drugiej tak chetnej do pomocy osoby.... ktora przejedzie pol Polski, aby "pomoc" w ciezkich (i lekkich) wypadkach... A pomoc jest taka, ze niektorzy hodowcy odprawiaja juz nawet egzorcyzmy, ktore mialy by zagwarantowac nowym wlascicielom, ze ten pan sie z nimi nigdy nie skontaktuje... Cale szczescie Grzes hodowca nie jest, ale ma mase przyjaciol, ktorzy rozpowiadaja podobne "rewelacje" na temat szkolenia, hodowli, selekcji i zdrowia... Rady, ktore dla poczatkujacej osoby moga wydac sie sensowne... a sa w rzeczywistosci pozbawione sensu i podstawowej WIEDZY na dany temat....i bardzo czesto diabelnie szkodliwe...
No i doigralam sie... na skype dostalam pogrozki od Grzeska, za to ze....
....
....
....
....
JA naruszam jego DOBRE IMIE!!!!

Nakazal mi skasowanie tego postu,bo jak nie bede miala "WOJNE"....

Powtarzam wiec moja odpowiedz - ZARTUJESZ SOBIE!?!?! Czy moze grozisz mi, ze bedziesz na moj temat klamal jeszcze wiecej niz do tej pory!?!?!?! BTW: To sie jeszcze da "wiecej"?!?!?!

Zeby naruszyc kogos dobre imie to trzeba je najpierw miec... A doskonale wiemy, ze to co napisalam jest najprawdziwsza prawda - rzeczywiscie jestes persona non-grata w wiekszosci polskich hodowli... I czesc hodowcow rzeczywiscie informuje wlascicieli, aby unikali z Toba kontaktu i SAM JESTES SOBIE WINIEN....

Wlasnie za naruszanie dobrego imienia.... nie Twojego, a INNYCH hodowcow przez Ciebie...

Odswieze ci pamiec - na samej podstawie Twoich notatek-artykulow z facebooka...

"Znikoma ? - śmiertelność w miotach" - klamstwa na temat hodowli z Peronowki
"Jeśli czytanie sprawia Ci ból to lepiej zajmij się sobą" - klamstwa na temat hodowli Gorthan
"Wilczak jako pies stróżujący" - tu na dywanik Grzeska trafia wiecej hodowli, bo producentem kierujacym sie zbytem jest wedlug niego kazdy, kto twierdzi, ze wilczak potrafi strozowac....
"POLSKIE REALIA HODOWLANE" - tym razem Grzes robi "kolo ogona" Wilczemu Duchowi, obrywa sie tez wlascicielom Eurego
"Polskość wystawiennicza" - znow Peronowka (sol w oku Grzeska) i manipulowanie fotkami...
"Choosing a puppy" - oberwalo sie i Peronowce i z Lasów Preczowskich
"Wiara, a rzeczywistość w rasie CSV. Badania Genetyczne" - tu ponownie Peronowka (chyba ma slabosc do naszych psow )
"Celowe manipulowanie treścią" - sprawa podwazania przez Grzeska waznsci badan Eurego. Pojawiaja sie polprawdy i klamstwa o Girios dvasia...i oczywiscie o Peronowce...
"Dziwne przypadki Kasdeya z Peronówki" - nikt inny niz Peronowka... Gdyby Grzes placil mi za kazde klamstwo na moj temat i kazde znieslawienie czy naruszenie mojego dobrego imienia to bylabym bogata...
"Zdrowy jak zperonówki" - jest tu wiecej Grzesiowych klamstw o Peronowce niz samych cytatow! Oczywiscie "nosicielstwo" oberwalo sie tez wielu niewinnym psom - w tym repowi Daivy, ktorej Grzes tez nie cierpi... Ciekawa jestem czego jest on nosicielem. Bo jak rozumiem jego miejsca na liscie Grzesia oznacza, ze ma od DOWODY na papierze! Czekamy tez na dowody czego nosicielami sa wymienione przez Ciebie psy - Milo Ruskov dvor CS. Omar z Krotkovského dvora CS, Kondor z Krotkovského dvora, Maxa z Krotkovského dvora CS, Baron spod Ďumbiera, Gaius Dór, Iran Zemplínska oblast , Afar Malý Bysterec, Borko Kollárov dvor, , Akim Slnečný dvor , Miňa Ruskov dvor CS , Askia Slnečný dvor. Bo ma je wiekszosc polskich psow... Poza tym sprawa "WNETRA" Anczera i niehodowlanego Biesa (TWOJE SLOWA Grezsiu!!!! zwykle klamstwa o Welkoscyrzach, ktore widnieja czarno na bialym na facebooku). Wlacznie z tekstem o "cichaczem robionych uprawnieniach" przez hodowle Welkoscyrz
"Hodowlane wzloty i upadki" - 5 stekow klamstw na tremat 5 polskich hodowli (m.in. Cwany Wilk, Atropa bella donna, Peronowka, Gorthan). Tym razem oberwalo sie tez mlodym, ktorzy w tym roku mieli mioty po raz pierwszy...

Kazdy z tych "artykulow" to zlepek totalnych klamstw, pomowien i znieslawien. Czesto na serio GIGANTYCZNEGO kalibru jak sprawa Anczera. A do tego masa bzdur, ktore bazuja jedynie na tym, ze Grzesiek nie ma PODSTAWOWEJ WIEDZY na temat chorob i selekcji hodowlanej... Bo jak mozna wypisywac bzdety, ze nosiciel np DM czy dwarfa to PIES CHORY!?!?!? I ze nie wolno na takich psach hodowac, a ich linii nalezy unikac....

Grzesiek, to nie ja kalam Twoje dobre imie... KAZDA MOJA WYPOWIEDZ jest reakcja na rozpowiadane przez Ciebie klamstwa - na szarganie mojego imienia, czy tu na forum, czy w rozmowach z innymi... A uwierz mi, ze nie chcialbys, bysmy wszyscy sie zmowili i rozliczyli Ciebie za kazde klamstwo, ktore rozpowszechniles na temat naszych psow....

Jako przyklady podalam Twoje wypowiedzi z Facebooka, ale sa jeszcze teksty na vlcaku i Wolfdogu (jak chocby glosna sprawa Carra i tego jak obsmarowales pomagajacych)... I to co rozpowiadales i rozpowiadasz w rozmowach z innymi. Uwierz mi, ze kazdy z wymienionych hodowcow moglby Ciebie pozwac o "szarganie dobrego imienia" i rozpowszechniane klamstw.... Oczywiscie nie poprzez Zwiazek Kynologiczny, bo swiadomy tego, ze puszczasz w swiat klamstwo z klamstwem za co mozna stanac przed Sadem Kolezenskim przezornie zarejestrowales Czambora na swoja zone - choc kazdy glupi wie, ze jego prawdziwym wlascicielem jestes wlasnie ty... Tak przy okazji - czyz samo juz takie postepowanie nie jest przyznaniem sie do winy?

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP

Last edited by z Peronówki; 21-07-2011 at 19:53. Reason: Dodalam linki do artykulow
z Peronówki jest offline   Reply With Quote