View Single Post
Old 29-07-2011, 21:46   #109
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sodoma View Post
Lidi vy mě docela děsíte! Bydlim taky v pronájmu (nezaměňovat s podnájmem) v baráku, kde mi majitelka bydlí o patro výš a zatím jsem stále od úmyslu "vlčáka sobě poříditi" neupustil, domácí koteček už má naprojektovanej, ale jak to tady tak čtu, měl bych si snad vytisknout nějakej dotazník a nacpat ho sousedům do schránek. A i tak si vlastně nemůžu bejt ničím jistej. Copak neexistuej nějaký rozumný řešení, jak se případným potížím vyhnout? Teda samozřejmě kromě pořízení vlastního domku na samotě (což bohužel z jistých důvodů není momentálnbě možné)?
Bohužel tento problém se nevyskytuje jen při nájmu a podnájmu, ale dokonce i v rodinném domě (nebo se může vyskytnout), kdy pes začne vadit jednomu nebo více nepejskařským členům domácnosti, protože zkrátka není plyšový a celý den neproleží. Popřípadě psa příliš drezůrujete, týráte atd... (s tím že týrají psa se setkalo asi mnoho čévéčkářů, protože vlčáci jsou teatrální tvorové a čím víc publika, tím víc řevu při trestu za nesplněný zákazový povel - trest např. chycení za kožich). Nepejskaři nikdy nepochopí, že tihle psi mají jiný projev a budete obviňován z lecčeho... pes bude výt, tedy mu nedáváte najíst, pes se po vás při hře naoko ožene s vyceněnými zuby - je to krvelačná bestie (čsv hodně cení zuby, ten můj i na hračky a kostičky když si s nimi hraje a není vrčení jako vrčení), pejskaři nepejskaři (paničky s malými psíky z paneláku a spol.) se vám budou vyhýbat a nejspíš i budou po okolí rozhlašovat, jak je možné, že někdo chová vůbec takové zvíře. Je to sice pes, ale s jiným chováním než psi obvykle mají a z toho pramení i předpojatost a nedůvěra z neznalosti.
Jsou to sice hrozné scénáře, ale člověk se na ně musí připravit a hodit je za hlavu, jinak by se z toho zbláznil.