View Single Post
Old 02-08-2011, 07:50   #117
yzengrin
Member

yzengrin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sodoma View Post
..... ale pokud budu počítat s tím nejhorším co může nastat, tak bude pes o samotě kvílet, sousedům rupne v kouli a já při příchodu najdu vyvrácené dveře a byt v plamenech neb jak jsem se tu dozvěděl nedávno, reakce sousedů se může kdykoliv změnit, i kdyby zpočátku byla dobrá. Jak se na tohle připravit dopředu? Mám se preventivně odstěhovat na samotu?
Osobně jsem toho názoru, že je důležité, aby byl člověk soudný a zodpovědný. Vždy! se může stát něco, s čím člověk zkrátka nepočítal (neboť člověk míní, a život mění). Ale důležité je, aby člověk vzniklou situaci racionálně a zodpovědně řešil. Proto jsem psala, abys (jestli Ti mohu tykat) raději počítal s variantami horšími a byl třeba později mile překvapen. Psi jsou různí, lidé jsou různí. Co jednomu vadí, druhému je šumák. (Dostali jsme např. od souseda vyhubováno, že si s nedostatečnou frekvencí vybíráme schránku, která díky napěchovaným letákům nepůsobí esteticky pěkně...).
Takže být Tebou, v klidu si sednu, v hlavě sesumíruji všechny informace o čsv které jsi dosud získal a pak si sám sobě zodpovědně zodpověděl několik základních otázek typu: PROČ chci zrovna ČSV, kolik času na něj budu skutečně mít (teď, ale co za 1,2 roky, když budu mít přítelkyni/přítele..atd.), zjistit situaci se sousedy/byt.družstvem, bude mi vadit když mi štěně/pes zničí oblečení/drahé vybavení.., když bude mít pes např. problém s dětmi - BUDU to řešit?

To, jestli nechávat psa v kotci, nebo jej mít v posteli...to už jsou spíše drobnosti, které samy vyplynou z vašeho společného soužití. Třeba by sis nikdy psa do postele nevzal, ale náhodou se ráno probudíš s vlčiskem v nohách a zjistíš, jak je to příjemné, nebo naopak zjistíš, že ačkoliv chceš mít vlčisko místo polštáře, tak ono s Tebou prostě jednu postel sdílet nechce..Budete se učit vy oba, jeden od druhého. Se spoustou věcí Vám čévéčkáři určitě rádi poradí, ale pak tam bude spousta věcí, na které budeš muset přijít Ty sám. Ne, kecám, budeš na ně muset přijít Ty se svým vlčiskem. Protože oba jste originál a co funguje na jednoho, nemusí zabírat na druhého.

Takže vše s rozvahou a chladnou hlavou. Důležité je si pravdivě říct, jak by ses zachoval v situacích, kdy bude problém Tvůj pes (je jedno, jestli čsv nebo jiné plemeno)..Jestli by pro Tebe bylo snazší dát psa pryč, nepořizuj si ho. Jestli to má být Tvůj parťák, člen rodiny a tak to budeš řešit, není asi až tak co řešit. To je čistě můj názor.

Mě by Pavel psa evidentně také neprodal...Přesto si troufám říct, že mé vlčisko se nemá zrovna špatně.

Hodně zdaru při rozmýšlení. Klidně napiš..s tou svou ochechulí jsem si docela "užila", stejně jako se sousedy.
Jani a Sofušín
yzengrin jest offline   Reply With Quote