Quote:
Originally Posted by Sodoma
Pokud máš nějaký seznam bodů, jejichž splněním se člověk může dopředu zabezpečit proti veškerým komplikacím, PROSÍM, PODĚL SE SE SODOMÁČKEM, budu ti opravdu neskonale zavázán!
|
Neber to osobně, napsal jsem jen svůj obecný názor.
Žádný seznam bodů nemám a zájemce o štěňata jsem si vždy prověřoval individuálně. Základem ovšem je to, že si myslím, že pes (myslím tím ČsV a podobná plemena) nepatří do bytu. To je móda posledních let, dříve to byly jen skutečné výjimky, žeby někdo měl v paneláku německého ovčáka. Ale samozřejmě jsou výjimky, nicméně právě unich je vždycky potřebné řešit dopředu sousedy. Mám majitele psa z mého chovu taky v pražském paneláku. Ale byslí v přízemí a sousedí s kočárkárnou a se sousedem nad ním nemá problém, protože ten má taky psa. Ale to je skutečně výjimka.
Je chvályhodné, že si chceš pořídit čévéčko, ale pokud nemáš podmínky, tak to prostě nedělej. Ne vše, po čem člověk touží, si může pořídit. pokud budeš chtít chovat koně, asi taky se nebudeš snažit ho nějak "nacpat" na předzahrádku u pražského dvojdomku. Ano, já si myslím, že majitel psa by měl mít domek se zahradou.