Quote:
Originally Posted by z Peronówki
Zakaz wprowadzania psow obowiazuje jedynie w Czarnogrodzie zwanym Polska...  Tzn pod tym wzgledem jestesmy daleko za cywilizowanych swiatem, gdzie to wlasciciel odpowiada z psa i wprowadza go tam, gdzie chce...
Rakze w Slowacji mozna wejsc praktycznie wszedzie... W parkach narodowych pies musi byc na smyczy... Mozna wejsc do wielu muzeow, ogrodow zoologicznych, a nawet kosciolow...
|
No własnie próbowałam się doczytać na stronie TANAP'u czy są jakieś zakazy.. no i się doczytałam, że są. Według TNAP'u ich Park Narodowy jest podzielony na strefy. W 1, 2 i 3 można wprowadzać psy na smyczy i w kagańcu, a do 4 i 5 strefy jest zakaz wprowadzania psów. 4 i 5 strefa obejmuje całe Tatry Wysokie. Dlatego się dziwię trochę.. ale może na stronie TANAP'u są nieaktualne wiadomości... nie wiem kto ma rację
Czy ktoś może mi to przetłumaczyć... bo może ja to zrozumiałam na opak
"Na území národného parku môžu návštevníci vodiť psy len s ochranným košom a vodiacim remeňom. V chránených územiach so štvrtým a piatym stupňom ochrany platí zákaz voľného púšťania, vodenia a nosenia psov."