Thread: Alergik???
View Single Post
Old 21-11-2005, 19:39   #4
Ghost
Junior Member

Ahoj,
měli jsme podobný problém s naším psem. Veterinář nám nechal udělat rozbor trusu a výsledkem bylo, že měl ve střevech nějakou zákeřnou potvoru (Isospora nebo tak nějak). Naordinoval nám léčení (žádné antibiotika) a do 3 dnů byl klid. Asi po dvou měsících se nám to vrátilo a další vyšetření zjistilo parazita Giardia Lambia. To je dost nepříjemná potvora, co se špatně likviduje (v našem případě jsme se jí zbavili poměrně rychle - do 10 dnů (někdy to trvá i několik měsíců a pak už se to léčí antibiotiky). Určitě bych doporučoval udělat vyšetření trusu.

Jen několik osobních postřehů, které nám pomohly v léčení:
1. souhlasím s tím, že měnit často krmení je nevhodné, protože pes pak má ve střevech pěkný brajgl a pokud už je má takhle citlivá a podrážděná, chce to zklidnit. My osobně krmíme pouze Eukanuba Intestinal, která je šetrná ke střevům (bohužel na krámech normálně není k dostání a dá se koupit pouze přes veterinu nebo na výstavách - otázka do davu - pokud někdo ví, kde ji koupit, budu vděčný za info, děkuji)
2. pokud má pes průjem, lze hodně zachránit řízenou hladovkou. Vysadil bych na min. 36 hodin krmení a místo vody bych dával pít slabý (stačí jeden pytlík na 4-5 litrů) neslazený čaj (ne ovocný ). Pak bych začal pomalu zase krmit (po menších dávkách častěji, aby to nebyl pro psa šok)
3. pokud po hladovce nedojde ke zlepšení, běžel bych k veterináři. Zvlášť u takhle malého štěněte by podle mě mohlo dojít k chronickému stavu, pokud se to nebude léčit. Pokud jsi z Prahy, doporučuji ti Kliniku v ulici Kolmá (www.vetkolma.cz). Jsou sice dražší, ale podle mě ví, o čem mluví.
4. většina problémů s průjmy je z toho, že pes někde něco sežral, takže to chce nasadit "policejní čepici" a poctivě hlídat na procházkách, co pes očuchává a snaží se sežrat

Jen upozorňuji, že nejsem veterinář a rozumy , které jsem psal výše jsou pouze mým názorem a nám osobně pomohly.

Držím palce, aby se to tvému psovi zlepšilo.

Ghost
Ghost jest offline   Reply With Quote