Patřím také k "masokrmičům", tak se podělím trochu i o své zkušenosti.
Za naprosto ideální považuji krmení celými nevykrvenými zvířaty (např. králík, slepice), ale tuto možnost má málokdo. Každopádně při úvaze, jak správně složit krmnou, dávku se lze celým mrtvým zvířetem inspirovat - podíl rostlinné složky = cca poměr obsahu střev a žaludku "krmného" králíka (slepice atd.), podíl vnitřností v krmné dávce = opět podíl vlastních vnitřností ke zbylému tělu (kosti, svalovina atd.) "krmného" zvířete a tak se dá postupovat dál. Co ale nebudete mít u porcovaného masa, je krev. Bohužel, zrovna krev je jedna z nejvýživnějších složek přirozené potravy. Jelikož tedy nemáme krev, je třeba přiměřeně ji nahradit komplexními vitamínovými a minárními doplňky (já používám jeden z nejobyčejnějších - český Roboran + Pangamin s pupalkovým olejem). Méně znamená někdy více, proto nic nepřehánět a dávat raději trochu míň než je doporučené dávkování.
O tom, že nekrmím z hlediska růstu a vývoje kostry nevhodným způsobem, mě přesvědčilo, když jsem touto stravou (přes námitky veterináře) dala do kupy štěně, které se mi vrátilo z Německa s vykřivenou přední nohou v karpálním kloubu (byl to následek špatné výživy a fenečka zpočátku i kulhala) a odchovala fenku, která si v 8 týdnech na 2x zlomila nohu v lokti. Tato fenka je dnes z hlediska zdravotního a funkčnosti zraněného kloubu zcela bez následků (horší je to s hlavičkou, ale to je jiná kapitola

).
Ještě jeden postřeh přidám: jakékoli obiloviny doporučuji uvařit (ovesné vločky stačí cca 3 min). Vaření nelze nahradit pouhým namočením a nabobtnáním. Důvod je prostý - naši vlčáci přece jen jsou masožravci a jejich trávicí systém není na syrové obiloviny stavěný. Vzhledem k vysokému obsahu škrobů nepovařené obiloviny v zažívacím traktu psa začnou kvasit a to je teprve panečku potom průjem! Jako že mí tři psi nemají s trávením žádné problémy (tuky, kosti, mléko atd - všechno "semelou".), stačilo, aby se mi nabourali do pytle s rýží nebo syrovými vločkami a o zábavu jsme celou noc a následující den měli postaráno

.