View Single Post
Old 23-11-2005, 21:13   #21
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Drapichrust
1. Jakie warunki (ogrodowe trzeba mu zapewnić?)
Warunki sa obojetne - z wlascicielem CzW moze mieszkac chocby w kartonie na dworze.... Tu liczy sie jedynie ile czasu (a raczej uwagi) jestesmy w stanie poswiecic psu...

Quote:
2. Czy trzeba chować buty, chować butelki, figurki, telefony, koty :P, itp.
Alez nie trzeba.... No chyba, ze jednak lubimy nasze buty, butelki, figurki, telefony i koty... Ale ogolnie to ciezko trafic w wilcze gusta, bo np jeden wilczak lubuje sie w czytaniu ksiazek, a inny woli technike, czy tez majsterkowanie przy elektryce. No i trafiaja sie tez wilczaki wszechstronnie uzdolnione, ktore maja zylke do wszystkiego...

Quote:
3. Ile godzin w dniu trzeba z nim/nią wychodzić na bardzo długie spacery
Ja bym tego nie opisywala jako godzinny/dziennie. Bo np mozna wyskoczyc np z psem jedynie "na siusiu", ale znalezc mu mase zajecia w domu.... Taka codzienna dawka szkolenia, itp...

Quote:
4. Jaki i w jakim wieku polecacie chodzenie na szkolenia; gdzie, ile (kasy), itp.
Szkolenie - od malego. Przedszkole w zasadzie obowiazkowe, bo szczeniak nie tylko sie socjalizuje, ale i uczy podstawowych komend. A wiadomo: "Czym skorupka za mlodu.."

Quote:
Originally Posted by diabelkowa
a teraz patrzcie i podziwiajcie mojego "wilczaka" w wersji mini ;] przystosowanego do mieszkan ;]
Psiak super! Ale z tym przystosowaniem to bym polemizowala. Zobacz moja wersje CzW, ktora jest jeszcze bardziej "oszczedna" - i pod biurkiem miesci sie 7 wilczakow: Ali, Merry Bell, Draig, Daimon, Dewi, Draco i Dagan...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote