View Single Post
Old 02-09-2011, 07:42   #37
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Quote:
Originally Posted by leila View Post
ak má pes zlú stolicu po surovom, niekde robíš v zložení chybu. buď je veľa kostí alebo veľa mäsa. Keďže hovoríš o redšej, zdá sa, že kostí a chrupaviek, prípadne príloh má málo. Skús napísať bežný jedálniček
Maso se z drtivé většiny skládá z hovězího žebra, hovězího krku nebo hovězího zadního (ale z 90% to žebro s kusem předního masa), pak ještě dávám věpřový ořez (dávala jsem bok, ale pak jsem se dozvěděla, že maso nesmí být moc tučné, dávat jsem přestala a hned se zažívání o poznání zlepšilo) - nemáme velký mražák a tak kupujeme operativně u zdejšího řezníka, který nám ořezává z háků oschlejší kusy a dává je za cenu těch s kostí - pořád je to dobré maso, občas si ho dáme k obědu i my, jen zkrátka na vzduchu oschlo. Přílohy jsou jablka, ledový salát, slunečnicová semínka (těch jen pár a jen někdy), do dávky případně jedno syrové vejce, někdy mu dám tuňáka ve vlastní šťávě (ten je ve vodě), ale ten ho taky vždycky trochu prožene. Zdá se, že mému psovi vyloženě vyhovuje tvrdý stereotyp, jakmile je něco trošku jinak - jiný druh masa, jiné přílohy, zalito vodou x vývarem, tak je z toho problém. Možná má citlivější zažívání. Občas to žebro schroupe celé, občas ne. Zkusím koupit nějaká kuřata a uvidím, jestli to po tom bude lepší, cenově to vyjde asi na stejno, když musím brát jen po pár kouscích
Přílohy dostává jen jednou denně, a je jich tak 15% z celkové dávky.