Quote:
Originally Posted by malkovicz
Tak nové poznatky od veterináře (teď jsme od něj přijeli) Giardie jsou vyléčené a vše je v pořádku až nato že průjem máme stále veterinář říkal že je to granulemi že bude mít asi alergickou reakci. Když jsem mu řekl že budem přecházet na BARF tak nám to schválil a řekl co nejdřív takže odedneška začínáme :-) akorát nám řekl že zezačátku bude lepší kombinace maso+rýže kvůli průjmu tak uvidíme rozhodně napíšu výsledek nakoupili jsme kuřecí křídla s hrudí za docela rozumnou cenu 26Kč/kg pak jen křídla za 14Kč/kg a budou i holoubata ty budou zdarma jelikož taťka je velký chovatel holubů a holoubat je dost tak snad ten průjem vyléčíme :-)
|
Jak jsem napsal dříve - ze začátku (první týden) bacha na kosti, pes který jedl předtím jen granule je nemusí strávit. Co se týká rýže nebo vloček, jak tady někdo píše... nemůžu posoudit, my jsme začali při průjmu rovnou hovězím a kuřecím + zelenina, žádná rýže, žádné vločky, prostě žádné obilniny - a hned druhý den byl bobek jedna radost

.
Quote:
Originally Posted by Anathema
Já dnes taky nakoupila kuřata  stehna a hřbety, byly v akci. Ještě se zeptám, kolik gramů masa dáváte na den, dejme tomu na 40kg psa? Mám celkem problém to odhadnout, hádám, že výživová hodnota bude dost rozdílná u různých typů mas. Je na to nějaké obecné měřítko? Např kuřecího s kostí tolik a tolik, čisté svaloviny zase tolik... 
|
Pro dospělého psa se udává denní dávka syrové potravy (při složení 70 - 80% maso, 20 - 30% přílohy) cca 2 - 3% hmotnosti psa (tj. pro dospělého 40 kg psa je to cca 60 - 70 dkg masa + 20 - 30 dkg příloh na den). Pro štěně se udává dávka cca 5 - 6% hmotnosti - tady ale aspoň u mojí malé dvou a půlměsíční potvůrky je to fakt málo, při dávce 6% hmotnosti byla jak z koncentráku, teď jí dávám tak 8,5 - 10% a to bude myslím tak akorát. Jak pes dospívá, postupně to klesá k těm 3%. Je to samozřejmě individuální, u štěňat i u dospělců. Mě stačívala u dospělých dávka těch cca 2,5% jejich hmotnosti denně. Je potřeba sledovat kondici psa a podle toho přidat nebo ubrat. Jinak když si zadáš v jakémkoliv vyhledávači BARF, tak vyskočí opravdu hodně odkazů, kde se dají věci kolem krmení syrovým dočíst - i mezi jednotlivými těmito zdroji se údaje v některých věcech liší, ale základ zůstává... vybereš si to, co je podle Tebe nejlepší a co nejlíp vyhovuje Tvému psovi.
K.