View Single Post
Old 03-09-2011, 20:38   #68
Tyger
Junior Member

Tyger's Avatar

já myslím, že krmení masem zas opravdu není taková věda, jak z toho někteří dělají. Taky mám svého prvního psa a od začátku jsem sa rozhodla, že ho chci krmit přirozenou stravou a ne granulema (hlavně když jsem si sečetla, že maso mně vyjde levněji než kvalitní granule). Jo, knížku o BARFu jsem si jakž-takž přečetla a to jen aby jsem se dověděla, co všechno pes může a co ne (to značí vlastně skoro vše co jím denne já). A nějaké tabulky? Neměla jsem kuchyňskou váhu, tak jsem se na to vykašlala úplně a krmila (až do teď od oka, myslím, že to není až takovej problém i pro ty, kdo psa nikdy předtím neměli). Hayaakim nikdy nebyl tlustej a když jse mi zdalo, že se mu přestávají při pohybu rýsovat žebra, prostě jsem ubrala. Když byl malej dostával hodně zeleniny a ovoce, mléčne výrobky téměř každej den, maso hlavně kuřecí a kosti. Jo, první týden-dva jsem taky byla z toho dost na nervy, stresovala a nevěděla jsem přesně co a kolik mu dávat, psala chovatelce... Hodně mi pomohl tady wolfdog a lidé, kteří mi příp. řekli, že tolik g masa na den se jim zdá hodně a pod. Pak stačilo už jen Hayaaka sledovat, trochu se s ním "sžít" (jak psal Pavel) a pak to už šlo samo. Někdy stačí použít obyčejný selský rozum, představit si, že ani vlci (s kterými se tady mnohí ohánějí) nežerou podle tabulek (jako žádnej zdravej tvor) a každej den přesnou dávku toho a toho. Takhle přesne to vyměřovat mi příjde jako šílenost. Důležité je, aby měl pes z dlouhodoběho hlediska vyrovnanou stravu, dostatek všeho, co by měl dostat, Prostě kombinovat a zkoušet určitou pestrost. Není potřeba všechno pravidelně cpát do každýho jedla. Není to experimentování, stačí mít alespoň základní znalosti a určitej cit nebo prostě zdravej rozum, co psovi dávat a kolik. Na to člověk opravdu nemusí mít nastudované všechny BARF příručky a tabulky a nevím co ještě. Myslím, že je to jen další střeštěnost dnešní doby...
Tyger jest offline   Reply With Quote