View Single Post
Old 08-09-2011, 13:45   #32
Elsia&Benjamin
Junior Member

Quote:
Originally Posted by saschia View Post
K tomu odberu - najnovsie regule uvadzaju ako minimalny vek odberu stenata 8 tyzdnov, takze skorsi odber by ziaden chovatel nemal navrhovat. Obcas majitel z nejakych dovodov potrebuje odobrat stena skor, ale tie dovody by mali byt vazne (napriklad cestovne obmedzenia pre majitela z daleka, moznosti cerpania dovolenky pre prve tyzdne spolu a podobne). Inak naozaj to stena z pobytu u matky do veku 8 tyzdnov prosperuje, a aj starsie stenata pri spravnej socializacii zvladaju bez problemov zmenu prostredia.
A to se týká Slovenska, nebo i ČR? Já jsem si štěně brala na 6 týdnech a za těch 14 dní do 8.týdne už toho se mnou spoustu poznal a vyzkoušel, co se socializace týče - dopravní prostředky, hodně lidí, děti, koně atd atd. Od těch 6 týdnů co jsem ho měla rostl jako z vody, den ze dne bylo vidět jak je větší. Představa jak chovatel v 7 týdnech (to už jsou čévéčka docela medvědi) socializuje 8 nebo třeba i 10 štěňat - to je přece nereálné. S osmi piraněma nikam naráz vyrážet nemůže a pokud by měl socializovat každého zvlášť...? Kolik chovatelů si může dovolit být u každého vrhu celých 8 týdnů doma a věnovat se socializaci každého jedince zvlášť a individuálně jak to potřebuje. Myslím, že na odběru na 6.týdnu něco bude.
Elsia&Benjamin jest offline   Reply With Quote