Thread: % vlčí krve
View Single Post
Old 08-09-2011, 13:49   #22
Anathema
Junior Member

Anathema's Avatar

Bran má 100% krve československého vlčáka. 27% vlčí krve a 73% krve NO je v jeho původu z doby, kdy to ještě československý vlčák nebyl, ale byli to kříženci. Teď už je to mnoho generací plemeno se svou vlastní krví, která se vyvíjí. Asi se tady budeme dohadovat do nekonečna. Matematický výpočet z hlediska procent v krvi nečeho je hloupost. Je to zajímavost, nic na čem by se dalo zakládat. Zajímalo by mě, jestli se takové věci řeší i u jiných mladých plemen a jestli se toto bude řešit i za 50 let, kdy už snad bude československý vlčák plemeno ustálené a jednotné. Z mého pohledu je to prostě pes, který má někde daleko v rodokmenu 6 různých vlků a hromadu německých ovčáků (teoreticky, když odhlédnu od spekulovaného přikřižování v současnosti). Je to jedno, prostě mě zarazilo, že někdo uvádí % vlčí krve, když už nejde o křížence a zajímalo mě, na jakém základu je to založeno, protože po tolika generacích bez dalšího přikřižování není možné, aby se vlčí geny konzervovaly. Už vím, že je to založeno na matematickém výpočtu, který hovoří o krvi v původu (tedy v podstatě o krvi NO x vlk). Podíl nějaké krve se nepřelévá. Až mně nějaký biolog řekne, že přelévá a zůstává zakonzervován, názor změním. Do té doby se tu zřejmě budeme přesvědčovat o vlastních pravdách.