View Single Post
Old 12-09-2011, 11:53   #4
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Nie złoszczę sie Margo
W porzadku... Na serio nie chce nikogo urazic - wszyscy psy mamy takie jakie mamy (i nie mowie tu o Biesie)... Ja mam nawet jednego ONka... Po prostu wiem, ze nie ma co patrzec na swojego psa przez pryzmat ocen i opisow, bo sa takie jak sedziowie... Ja zerkam na nie, aby zobaczyc, czy sedzia wie o co chodzi, czy tez jego opisy wskazuja, ze jednak do wzorca nie zagladal...

Quote:
mysle, ze mam do mojego psa i wystaw wystarczajacy dystans
Wiem. Ale nie kazdy taki jest. A warto sobie uswiadomosc jedna stara wilczakowa prawde - jesli jakis pies zgarnia na finalach co sie da, jesli jest czesto wyrozniany, jesli zgadnia BIS, BOGi, Zw. Swiata i Europy to jednego mozemy byc pewni - nie jest zbudowany tak jak wilczak byc powinien.... Wygrac COKOLWIEK z DOBRYM wilczakiem na filnalach jest diabelnie trudno - wlasnie ze wzgledu na ten "malo wydajny" "olewatorski" ruch i "smetne" bieganie z glowa na rowni z grzbietem, a nie "dumny" owczarkowy ruch z glowo uniesiona w gore jaki kochaja sedziowie "od ras wszelakich"...

Quote:
Originally Posted by anula View Post
Sedziowie to tez ludzie. Nastepnym razem trafi sie nam na wystawie spec od jamnikow na przyklad i opisy tez beda ciekawe
)) Wszystko ma swoje plusy i minusy... Ja np bardzo lubie sedziow niemieckich. Oczywiscie maja wieksza tendencje do oceniania psow po katem ONkow, ale tez np o wiele wiecej uwagi poswiecaja charakterom psow. Co jest ich niezaprzeczalna zaleta...
A sedzia od jamnikow moze sie okazac SUPER, bo moze to byc np. aktywny czlonek zwiazku lowieckiego, ktory doskonale wie jak wyglada wilk...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote