Thread: pozor zlý pes
View Single Post
Old 30-11-2005, 15:26   #47
Dušan
Junior Member

Dušan's Avatar

Mám takovouhle zkušenost - když proti tobě běží pes a zjevně Tě chce napadnout nebo se přiblížit a vrčet, zastrašit, zkus se co nejdřív sehnout a dělat, jako že hledáš kámen. Pak lehce naznač, že hodíš. někde jsem to četl a zkusil, protože máme v okolí dost takových agresivních tuláků, a funguje to. Pes dobře rozumí tomuto lidskému chování asi ještě z dob, kdy se lidé bránili kameny proti smečkám vlků - TEHDY v prehistorii, na samém počátku sbližování, agresívním, neznajícím lidi jako nebezpečného tvora s puškou. Dnes je to o něčem zcela jiném.

Pokud je agresivní pes již u Tebe, neporadím. Zatím vždycky zabralo sehnutí pro kámen - to byli ale necvičení psi.

Ke druhé otázce - podle mě se to může stát každému. Těžko si to lze představit u čévéčka, nesetkal jsem se s tím, ale u dobrmana, ridgebacka a pod. určitě, a to je velmi nepříjemné. Takové chování nemusí nutně vyplývat z výchovných chyb majitele, ale většinou je tomu bohužel tak. Slyšel jsem o člověku, který přijde k cizímu agresivnímu psu a nebojácně mu silně sevře horní pysk podobně jako kárání u vlků. Rád bych to viděl na vlastní oči. Bylo to v nějaké reportáži.

Podle mě nejpovolanější člověk na Tvé otázky bude Ruda Desenský. osobně jej neznám, má tady na webu snad i odkaz na své stránky.
Dušan jest offline   Reply With Quote