Quote:
Originally Posted by GRABA
W Zabrzu też będzie sędzie "oszczędny" - ale lubię jego ocenianie
Ja już dawno przestałam wierzyć w profesjonalizm, stąd zaczynam rozumieć ludzi, którzy "miarkują" wystawy. Na pociechę powiem Ci, że na ostatniej wystawie, gdzie byłam z Chanti, sędzina wytknęła wady psu, a potem przyznała mu BOBA, bo :" suka ma za jasne oko"  ( i tylko tyle) - więc wszędzie bywa wesoło 
|
Może się mylę Graba ale wydaje mi się, że pijesz w tym poście do Baldura. Sędzina nie wytknęła Baldurowi wad. Po pierwsze chodziło dokładnie o jedną rzecz, a nie kilka ''wad''. Po drugie sędzina powiedziała mi, że Baldur mógłby mieć jej zdaniem trochę dłuższą kufę, ale nie wpisała tego do karty, nie uznając tego za wadę tylko za osobistą preferencję z jej strony.Po zejściu z ringu sama podzieliłam się tym co powiedziała mi sędzina, a teraz jest to wyolbrzymiane w wielką wadę. Nie wiedziałam, że zdobycie przez Baldura BOB-a jest takie śmieszne. Przykre to wszystko bo wynikałby, że Twoim zdaniem Baldur nie zasłużył ani na BOB ani na późniejsze IV BOG. Wiem, że Chanti często wygrywa na wystawach rasę, to wspaniała suka i sama nie wierzyłam że Baldi z nią wygra, dlatego smutno się czyta takie rzeczy

. Z tego co pamiętam sędzinie podobała się zarówno Chanti jak i Baldur. O wygranej Baldura zdecydowały słowa sędziny ''najlepszy w ruchu''.