Thread: Chorzów 11.09
View Single Post
Old 27-09-2011, 10:48   #6
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Faolan View Post
Ehhhhh... jeśli kiedykolwiek zacznę mieć wątpliwości, dlaczego właściwie nie ciągnie mnie do wystaw, wystarczy, że zajrzę do wątku takiego jak ten...
Wystaw, bonitacji, spotkań, egzaminów itp, itd. Temat stary jak świat i z perspektywami długości życia równej istnieniu świata Pomieszanie spojrzenia hodowców i zapatrzonych w swoje niuniusie właścicieli, śmieszna giełda tytulików, które mogą pojawić się w necie i które jako kreujące opinie są ważniejsze niż stan faktyczny psa. Stąd przewały na ocenach, potężne retusze zdjęć (np. z czarnego oka robi się cytrynowe) i chore jazdy na rozsiewanie genów własnego psa po świecie....
I tak jest w każdej rasie, niestety

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racją najmojszą!" (Dzień Świra)

p.s. optymistyczny: wystarczy osobiście poznać te wirtualnie znane wilczaki, wejść z nimi w jakikolwiek kontakt, chcieć tego! I wtedy, wobec psiej duszy, zachowań, interakcji z nami, cały eksterier i pochodzenie są guzik ważne

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。

Last edited by Gaga; 27-09-2011 at 11:22. Reason: p.s.
Gaga jest offline   Reply With Quote