Thread: Wycie
View Single Post
Old 07-10-2011, 14:14   #11
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Gipson View Post
Wiesz Gaga mało estetyczne to jest zjadanie świństw z ziemi czy fekaliów.
To że Lars liże trawę czy puszcza bombelki mi nie przeszkadza - wygląda wtedy trochę jak debilek, ale co zrobić.
jest jeszcze inny "ukryty" problem oprócz mało inteligentnego wyglądu- te kilka chwil gdy po sprawdzeniu mózg(?) przetwarza dane, pies jest średnio przytomny, co może być problemem gdy oczekujesz od niego jakiejś przyzwoitej w czasie reakcji.
Ja do wycia mam podejście takie jak Rybka, z obserwacji mi wynika, że nie ma w tym nic radosnego. Gdy chciałam uciszyć wycie (na ulicy, za karetką na sygnale) to go zwyczajnie uspokajałam, bardzo spokojnie i delikatnie, na zasadzie "cicho mały, nic się nie dzieje".
Wielu hodowców posiadających u siebie i suki i psy (wszystkie czynne hodowlanie) w czasie rui jednej z suk podaje samcom specjalne tabletki, powodujące wzrost serotoniny, w skrócie dla laików "pies czuje się szczęśliwszy", ale nie otępiających. Tu prośba o rozwiniecie tematu do Rybki (nazwy i działanie). To w ramach ciekawostki. No i jeszcze istnieje kastracja chemiczna- też Rybka (jeśli zechce) to ładnie wyjaśni.
Nie namawiam, nie sugeruję- to w ramach ciekawostek, bo kłopoty z zakochanymi samcami ma wiele osób kastracje chemiczna uwielbiają zwłaszcza właściciele goldenów

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote