Quote:
Originally Posted by Pavel
Myslím, že nejlepší cestou je navrhnout Klubu, aby tyhle smlouvy nechal vypracovat a dal je svým členům k dispozici. Tak se předejde jakýmkoliv sporům nebo osočování, kdo má a kdo nemá "neprůstřelnou" smlouvu. Ale především, každý majitel by měl mít text smlouvy, kterou s ním uzavřel chovatel jeho psa, ne ?
|
Nemyslím si, že je potřeba, aby za to ještě klub utrácel. Koneckonců se tu neozval ještě nikdo, komu by dobrá smlouva s něčím nakonec pomohla. Přesto je lepší ji mít, aby měl člověk pocit, že pro svoje odchovy udělal maximum. Pořád tajně doufám, že někdo, kdo má třeba známého dobrého právníka a pomůže mu s tou smlouvou, sem tu smlouvu pro ostatní dá. Jemu to neublíží a někomu může pomoct. I tak mám ale pocit, že je to dost o osobnosti chovatele a jeho autoritě. Když budu uvažovat o tom prodat štěně dál, tak se asi rozhodnu jinak pokud mám pocit, že chovatel je "flákač" a odchovy ho nějak extra nezajímají než když budu vědět, že mě chovatel bez váhání bude tahat po soudech jen aby dostal to štěně zpátky.