Může být jakoukoliv konkurencí třeba i člověk? Stalo se mi: (bydlíme na vesnici kde bez problémů když jdeme ven nebo jdeme do auta necháváme otevřená vrata a pes běhá ven a zpět, neutíká a na povel"domů" je hned zpátky), že po příjezdu domů jsem otevřel vrata a můj čsv mě vyběhl přivítat, olízat atd, najednou zpozoroval skupinku asi 5-ti dětí vzdálených cca 200m od nás, okamžitě se naježil a se vztyčeným ocasem, vrčící (jistě tento útočný postoj znáte) se nekontrolovatelně bez reakce na přivolání rozeběhl ke skupince, řítil jsem se za ním, pes si vybral nejmenší dítě cca 7let , které začlo utíkat, opřel se o něj tlapama, samozřejmě ho povalil a zlostně na něj vrčel, nijak mu neublížil. ve skupince byl i můj 10-ti letý syn, který s ním občas cvičí, na jeho povel fuj vůbec nereagoval i když ho běžně poslechne. Nikomu se nic nestalo , když jsem dorazil chlapec si psa pohladil a chodí si sním dnes k nám hrát. Jak si toto mám vysvětlit, nikdy před tím jsem podobnou reakci na člověka nebo na dítě nezaznamenal, k lidem je velmi přátelský až velmi důvěřivý.
Děkuji za reakce.
Dan
|