View Single Post
Old 08-12-2005, 15:46   #19
Medcin
Junior Member

Send a message via ICQ to Medcin

Díky za reakce. Pokud jsem někoho zvednul ze židle, tak se omlouvám.

ad Překupníci:
Quote:
Originally Posted by Helena
Určitě Ti z amerických či jiných zahraničních filmů není neznámý obrázek z obchodu se zvířaty, kde kromě klecí s křečky a akvárií s rybičkami mají i klec se štěňaty.
Ano a ze zpráv vidím, jak mnoho "podnikatelů"tuneluje nebo podvádí. Zrušíme proto podnikání?
Nebo jinak - obrátí se na mne někdo, že chce ČsV. Dám si tu práci, seženu informace a doporučím mu chovatele. Chovatel uzavře obchod - je amorální, že budu chtít provizi?
Asi si motám dojmy s pojmy - do Zverimexu bych štěně taky neprodal, ale nevidím nic amorálního na tom, když bych někoho požádal, aby mi za provizi dovezl z Holadska Saarloose.

Quote:
Originally Posted by Pavel
Obchod se psy s PP (a jakoukoliv jeho podporu) zakazují chovatelům chovatelské řády (mezinárodní FCI, národní ČMKU a klubové). Takže se psy bez PP může obchodovat kdo chce a jak chce ale prodej psa s PP překupníkovi je závažné porušení chovatelských řádů, které může mít za následek až odnětí registrace chovatelské stanice.
Člověk se stále učí. Toto jsem nevěděl - v tom případě ja jakákoli další diskuse k tomuto bodu bezpředmětná.

ad Cena
Quote:
Pro mne je nejdůležitější si nejprve zjistit zdravotní stav, povahu rodičů a další důležité věci. A pokud s těmi nejsem spokojen, pak mne ani cena nezajímá a k chovateli nejedu.
Ale to jsou informace, které buď seženu na netu (předkové, zkoušky, výstavy) nebo to musím vidět na místě. A než se na to místo vypravím, chci mít i tu informaci o ceně. Pokud z netu zjistím, že chov je špatný, tak chovatele vůbec nekontaktuju.

Quote:
...cena tuzemská je pro zájemce ze západní Evropy velice směšná a tak ji nastavuji tak, aby byla úměrná ekonomické síle toho kterého státu...
Ano, to tvrdily i restaurace, hotely, památky a všechny dojely na ČOI. Dvojí ceny jen na základě občanství nového majitele bez přidané hodnoty je sprostota.

Quote:
Originally Posted by Mirka
estli je pro tebe pes věc, prosím. Pro zodpovědného chovatele pes ale věc není, je to zvíře, které myslí a cítí, kterému chovatel věnuje spoustu času, péče, trpělivosti, nervů a v neposlední řadě také peněz na jeho krmení, očkování, odčervení atd.
Určitě dobře víš, ze jsem napsal "z hlediska zákona". Co si o tom myslím já je irelevantní. Jako k věci (s určitými vyjímkami) k ní zákon přistupuje při nákupu, prodeji, smlouvách apod. A jako každá věc má svou cenu.

Co se týče ostatních nákladů, jen za poslední dva roky nás Bruxa na léčení stála jako 2-3 štěňata nemluvě o tom, že svou cenu jako roční puberťák takřka zdvojnásobila, když vymlátila kachní farmu.
Medcin jest offline   Reply With Quote