Quote:
Originally Posted by mellorn
Ja treba o kauze "Mutary" absolutne nic nevim,fakt to nedokazu posoudit a nechci proste bejt na zadny strane.
|
Kauza Mutary byla tisíckrát probírána. Základem je, že ČsV nepatří žádné jedné osobě ani třem, čtyřem lidem, byť sebevíce vzdělaným a sebevíce zasloužilým. Kříženci byli zapsáni na základě lživých údajů (bezpapírový NO Armín byl uveden jako ČsV be PP) a i tak především zcela v rozporu se zápisním řádem (nebudu tady dělat už posté rozbor, pokud máš zájem, pošlu Ti ho emailem). Mutary byly zapsány bez vědomí a schválení jediných dvou orgánů, které k tomu mají právo, a tím je celostátní výbor nebo konference KCHČSV. Dokonce o existenci kříženců nebyli informováni (záměrně) ani někteří členové chovatelské komise. To je vše, co jsem chtěl k Mutarám říci. Nevěřte tomu, co se někde říká, zjistěte si fakta.
Quote:
Originally Posted by GabrielaVesela
Asi jsem moc velky snilek....ale psum a nam bych to prala...a klidne se zasmejte jak jsem jeste v 35 letech naivka :-)
|
Vladimíra Tichá, což je dlouholetá chovatelka a také předsedkyně sboru rozhodčích ČMKU a autorka několika chovatelských publikací mi jednou, když gradovaly naše spory v Klubu, řekla jedno : "Největším nepřítelem psů, je organizovaná kynologie". Nejsem ještě tak daleko, že bych bral tohle její, tehdy spíše ironicky myšlené, tvrzení vážně. Ale na každém šprochu ...