View Single Post
Old 29-10-2011, 08:34   #198
Pavel
Moderator

Pavel's Avatar

Send a message via Skype™ to Pavel

Quote:
Originally Posted by GabrielaVesela View Post
Nasla jsem nejake vyjadreni, ale podepsany tam byl Ing, Jedlicka. Je to pro me moc komplikovane a proste to vzdavam.
Lidé, kteří byli přímo do celé akce zapojeni byli Ing. Hartl, J. Jedlička, Ing. Soukupová a Ing. Šebková. Potom se ještě přidali další, ale tihle čtyři se na tom zjevně podíleli od počátku.
Chovatelská komise o tom tehdy nejednala a ani nerozhodla, protože např. tehdejší členka Dana Matučincová se o křížencích dozvěděla až když jsem vše zveřejnil. Ani celostátní výbor o ničem nejednal a nebyl ani informován (bylo by to v zápise) a přesto jeho předseda jeho jménem zdůvodňoval zápis.
Organizátoři použili záměrně falešné údaje při zápisu (viz doumenty) a Ing. Hartl zneužil svého dobrého jména k tomu, že pracovnice plemenné knihy zapsala vrh i přesto, že nespňoval podmínky pro zápis.
Přestože dodatečně bylo vše Klubu vysvětleno jako nezávislý experiment, který měl prověřit přenos DKK a neměl mít s plemenem nic společného, dokud se nepotvrdí, že všichni potomci budou DKK nuloví, už druhá generace byla zapisována v Itálii normálně. A to přesto, že minimálně jeden kříženec ze tří narozených nulový nebyl.

To jsou fakta. Vše ostatní jsou jen slova okolo, která mají vše nějak obhajovat. Organizátoři měli svého času velkou oporu - neustále se zaštiťovali jménem Ing. Hartla a proti němu nikdo nechtěl jít. Ale ani Ing. Hartl není Pánbůh, přestože měl a má silné slovo v Klubu a je respektován. Já tuhle poslední větu tehdy vyřkl veřejně a byl jsem zato málem zastřelen za úsvitu. Ale znovu říkám, fakta jsou jasná a doložitelá a jakékoliv rádobyvědecké rozbory J. Jedličky jsou jen zastíracím manévrem, který má udělat přesně to, co jsi napsala - uvést nezasvěcené k přesvědčení, že je to příliš složité a že nemá smysl se do toho plést. Ale o plemeno nám jde snad všem ne ?
Pavel jest offline   Reply With Quote