napsala jsem to z toho duvodu, ze i pres to, ze se neslucuji s radem, zajimali by mne...jaci jsou ....
proto take ta odpoved ze pocitam s tim, ze bych s nimi nemohla chovat...
ja jen proste porad nevim jestli jsou pro mne vetsi strasak odchylky v pozadovanem exterieru, nebo pribuzenska plemenitba. Pokud si nactu neco malo z genetiky obecne, jsou zde vzdy pripustne i nejake odchylky za predpokladu, ze se rozsiri geneticky material a pote se opet z chovu zvirata nestandartni vylucuji...
Ale prave proto, ze do toho nevidim z hlediska odbornosti, nemuzu a nechci se vlastne hadat...mozna me dost ovlivnil ten stav jinych ras ( retrivri atd. ) kdy se kvuli exterieru chovalo a chovalo, az jsou tam kde jsou ted...
Pavle, ja se jen zkousim na vse divat z obou stran. Kladu si otazku, ktera tu asi taky uz nekde napsana byla, proc by se tito chovatele snazili nejak moc zhorsit rasu ? Kdyby se o to snazili, tak by tajne pridali treba jezevcika nebo ? A to proc tajne si vysvetluji tak nejak tim, ze verejne by to nikdo neschvalil, tak mozna proto. S posledni vetou saschii nemohu souhlasit, protoze mi nepripada, ze by toho Armin umel zrovna malo. No a Lupina byla ve spokupraci s clovekem take jiste dal, nez vlcice ze Zoo...
Ale opravdu nemam tolik vedomosti, se do teto debaty odborne zapojit, je to jen hodne zacatecnicky pohled.
|