View Single Post
Old 31-10-2011, 16:13   #228
GabrielaVesela
Junior Member

GabrielaVesela's Avatar

napsala jsem to z toho duvodu, ze i pres to, ze se neslucuji s radem, zajimali by mne...jaci jsou ....
proto take ta odpoved ze pocitam s tim, ze bych s nimi nemohla chovat...

ja jen proste porad nevim jestli jsou pro mne vetsi strasak odchylky v pozadovanem exterieru, nebo pribuzenska plemenitba. Pokud si nactu neco malo z genetiky obecne, jsou zde vzdy pripustne i nejake odchylky za predpokladu, ze se rozsiri geneticky material a pote se opet z chovu zvirata nestandartni vylucuji...
Ale prave proto, ze do toho nevidim z hlediska odbornosti, nemuzu a nechci se vlastne hadat...mozna me dost ovlivnil ten stav jinych ras ( retrivri atd. ) kdy se kvuli exterieru chovalo a chovalo, az jsou tam kde jsou ted...
Pavle, ja se jen zkousim na vse divat z obou stran. Kladu si otazku, ktera tu asi taky uz nekde napsana byla, proc by se tito chovatele snazili nejak moc zhorsit rasu ? Kdyby se o to snazili, tak by tajne pridali treba jezevcika nebo ? A to proc tajne si vysvetluji tak nejak tim, ze verejne by to nikdo neschvalil, tak mozna proto. S posledni vetou saschii nemohu souhlasit, protoze mi nepripada, ze by toho Armin umel zrovna malo. No a Lupina byla ve spokupraci s clovekem take jiste dal, nez vlcice ze Zoo...
Ale opravdu nemam tolik vedomosti, se do teto debaty odborne zapojit, je to jen hodne zacatecnicky pohled.
GabrielaVesela jest offline   Reply With Quote