View Single Post
Old 07-11-2011, 10:17   #112
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Puma* View Post
nie chciałam się wtrącać ale trudno...
Osoba, która jest autorem tych zdjęć, sterczała 2 dni, przez kilka godzin przy ringu, robiąc zdjęcia każdemu wilczakowi na ringu, ale najwyraźniej nie zasługuje na żadne szacunek.
Nie prawdą jest to, że Paulina (autorka zdjęć) robiła "lepsze" zdjęcia "psom z grupy zaprzyjaźnionej."
Starała się, ale to już nie jej wina, że pies wychodzi na zdjęciu nie tak jak życzyłby sobie tego właściciel.
Poza tym, każdy kto próbował robić zdjęcia na hali profesjonalną lustrzanką bez odpowiedniego sprzętu wspomagającego, wie że zrobienie na prawdę dobrego zdjęciu jest trudne. Poza tym fotograf nie ma wpływu na to, kto jak ustawia psa i czy stoi on do niego przodem czy tyłem.
Dlatego proszę o trochę szacunku dla Pauliny oraz jej pracy, która bez jej zgody oraz wiedzy, została umieszczona na forum.

dziękuję i pozdrawiam
Nie chce wdawac sie w dyskusje merytoryczną, poniewaz nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, nie byłam w Poznaniu i nie oglądałam rzeczonych psów na żywo (a szkoda…)

Szanuję Twoją wiedzę i zaangażowanie, Margo, oraz paru innych osób, ale zgadzam się z Pumą w tej jednej kwestii zdjęć. Nawet jeśli wiesz z autopsji, jakie mogą być praktyki tzw "konkurencyjnej" grupy, nie sądzę, żebyś w tym wypadku miała dowody na złą wolę autorki zdjęć.

Nie podoba mi się również fakt, że zamieściłaś jej zdjęcia u siebie bez jej zgody. W tym celu ludzkość wymyśliła linki. I chociaż podlinkowane zdjęcie może nagle zniknąć z sieci - to takie jest prawo autora zdjęcia.

Domyślam się, że stało się tak dlatego, żeby wyjaśnić wszystkim zainteresowanym pewne cechy budowy omawianych psów. Ale i tak wg mnie jest nie w porządku sugerowanie tendencyjności…

Przepraszam za ten mały off. Nie napisalam tego w celu, zeby sie komus podlizac. Cenie sobie to miejsce spotkan i wymiany informacji, jakim jest WD, ale czasem kłują mnie w oczy takie rzeczy.

miłego dnia

PS. Nie jestem "świętsza od papieża", mnie również zdarzają sie różne kiksy, i jeśli ktoś chce mi coś wytknąć - welcome, nie obrażę się . Błądzić jest rzeczą ludzką ostatecznie
anula jest offline   Reply With Quote