View Single Post
Old 26-11-2011, 18:16   #88
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Morandir View Post
Wybaczcie, ale tak sobie patrze na to zdjecie (piekny pies, pytanie u mnie w domu: "to Edek?" - Edek czyli Cedmon) i jako zywa przypomina Cedmona (lub Cedmon Biesa). I przypomnialem sobie ostatnia "dyskusje" z Margo na temat owczarkowilczakow i wilczakow prawdziwych. Katowany tyl, odstawiona noga, ciemne wybarwienie - no jak nic owczarkowilczak
Bo Bies PRZYPOMINA Cedmona? A Cedmon to Jantarowa wataha?

Wybacz narodzie przesladowany, ale sam sie pakujesz do tego "worka"...

JA oczekuje, ze zamiast sluchac swojej hodowczyni, czy sedziow, ze zerkniesz do wzorca, potem na swojego psa i SAM ocenisz jego wady i zalety...

Quote:
Originally Posted by Morandir View Post
Margo oswiecisz mnie? Gdzie bladze

Naprawde nie chce wywolac flamewara - po prostu jestem ciekaw czy sie czegos nauczylem i ew. czy moge nauczyc sie czegos jeszcze. A moze to tylko takie zdjecie? I w innym ujeciu wyszedlby prawidlowo, zgodnie ze wzorcem? No wlasnie
Doskonale odpowiedziala Tobie Anula:
Quote:
Originally Posted by anula View Post
Morandir, nie ma wilczaków bez wad, mój rownież je ma, mam oczy.
Faktem jest, ze ma w przodkach ONka - inaczej by go nie było na świecie .
Bladzisz uznajac, ze kazdy ma problem by obiektywnie zerkac na swojego psa... Ze stwierdzenie, ze jakis pies ma cos nie tak, ze cos mogloby miec lepsze jest automatycznie obraza swietosci jaka ma sie w domu...

Nikt od nikogo nie oczekuje, aby afiszowac sie z minusami wlasnych psow. Trzeba miec tylko tego swiadomosc...

Mowimy o kolorze - niech bedzie.

Bies jest ciemny. OK. Ale to wlasnie czyni go super partnerem dla wszystkich tych (za) jasnych suczysk i dzieki temu jest szansa, ze ich dzieci nie beda juz "monochromatyczne"...

I teraz dla kontrastu podam ci reklamowane podejscie Janatrowej watahy, aby do ciemnego psa dobierac jak najciemniejsza suke, bo to sie predzej czy pozniej skonczy kolorem owczarka niemieckiego. Czy raczej tym, co reklamuje KAW: brazowymi wilczakami...

Kazdy ekstremizm jest zly...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote