Witam wszystkich.
Pisze z podobna sprawą co Drapichrust, wiec nie bede zakladac osobnego tematu, zeby nie zasmiecac forum

. Otóż planuje zakup psa, na poczatku mial to byc husky/malamut, ale przypadkiem trafilem na ta strone i... zmienilem zdanie

. Mam jednak obawy co do wymagan CzW, troche po lekturze tej strony a troche po przeczytaniu tego:
http://psiaki.pl/rasy/rasa_info.php?ID=383 . Pisza ze pies nie moze pozostawac sam dluzej niz 1 h.

, i ze musi mieszkac w domu z wybiegiem, a ja mieszkam w bloku(71 m2) , z mama i kotem, na szczescie 200m od parku chorzowskiego(ludzie z Katowic i okolic wiedza ze to dobre miejsce na spacerki z psem..). Wiem juz ze kota mi raczej CzW nie zje, wiem ze wychowanie jest trudne, ale powiedzcie jak bedzie reagowal na zostawanie samemu w domu przez 6 godzin codziennie w dni pracujace

, i tak mniej wiecej, ile pies potrzebuje dziennie zabawy/spacerku na powietrzu zeby byl szczesliwy (jesli w domu rowniez poswieca mu sie uwage?) . 3 godziny wystarcza??A moze 2, 4, 5 :P ? Aha i jesli macie mozliwosc porownania, powiedzcie ktory pies potrzebuje wiecej ruchu, husky czy wilczak ? Mam kumpla ktory ma haszczaka i robi z nim naście kilometrow dziennie, zeby pies byl w miare "wylatany"
pozdrawiam i dzieki z gory