Thread: Nie dla ACTA
View Single Post
Old 24-01-2012, 13:40   #71
maria
Junior Member

maria's Avatar

taki Maciek z Klanu jest gwiazdą dzięki internetowi i tym filmikom. gdyby nie przeróbki, nigdy bym go nie zobaczyła, a wiele osób lubi go dzieki kreacjom domorosłych artystów netowych. swoja drogą, wolę te krótkie filmiki w YT tworzone przez internautów niż tasiemce telewizyjne. w tych krótkich filmikach jest polot i żart, są dla wszystkich i niekomercyjne.

no ale nie o same filmiki i zdjecia tu chodzi, czy prawa autorskie, bo wydaje mi się, że ludzie zapominają momentami co jest w tym wszystkim najgorsze, czyli to, że będą nam czytac maile, smsy, podłuchiwać nasze rozmowy, a zdarzały się już i takie przypadki w innych krajach, że za pomoca trojanów pracownicy służb rządowych oglądali sobie ludzi przez kamerki internetowe. nie było to wtedy legalne, ale przecież podsłuchiwacze są tylko ludźmi... poza tym fajnie byłoby mieć jeszcze w aktach twarz przestępcy, widzieć jak żyje.... gdy ACTA wejdzie, to kolejny krok milowy w kierunku zaczipowania nas. Chipy na świecie narazie są dobrowolne i reklamowane jako ułatwiające życie. W Japoni chipwanie noworodków jest już powszechne. Był filmik na YT, miałam dodać link, ale TVP i Cejrowski zgłosili do niego prawa autorskie (ACTA) więc już nie zobaczymy tego bez zapłacenia.

Puchatek, też mam nadzieję, że prawo nie działa wstecz. Zamykac nie będą, bo nie ma tylu wiezień. Puste narazie jest jeszcze polskie Guantanamo w Szymanach, gdzie łamiąc wszystkie konwencje torturuje się podejrzanych. Im chodzi o kasę, a nie jej wydawanie i utrzymywanie nas, więc tylko pozbawią nas wypłat i pozwolą działać dalej, byśmy mogli dalej robić błędy a złapani na nich przekażemy w ramach kar kolejne zarobione przez nas pieniądze.

Last edited by maria; 24-01-2012 at 13:45.
maria jest offline   Reply With Quote