Quote:
Originally Posted by Psicholog
Pewien "uczony" powiedzial kiedyś-dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf. Podobno era takiego rozumowania jest za nami. Jednak chyba nie. Jeżeli ACTA wejdzie w życie każdy z nas może okazać się przestępcą, który będzie miał ograniczone prawo obrony.
|
dyskutowałam wczoraj na FB z osobą, która jest za ACTA. żeby jej uzmysłowić za czym obstaje, weszłam w jej album i zapytałam, czy ma wykupione prawo do publicznego rozpowszechniania mapki znajdującej sie wśród jej zdjęć, a jeżeli nie, to jest przestępcą, piratem. sami są piratami wg ACTA, a sądzą, że to ich nie dotyczy, tylko pedofili (niewiem skąd sie im to wzieło, ale tak napisali) i handlujacych poróbkami. niewiedza....
ludzie którzy są ZA nie mają pojęcia za czym obstają. jak ten europoseł, którego wyżej przytoczyłam. rozmawiajac z osobami które nie korzystają z netu a jedynie oglądają TV wynika, że są za ACTA, bo TV wmówiło im, że to walka z chińskimi podróbkami, a to utrzyma ich miejsca pracy.
Trunksia, fajny przykład z piekielnych.pl. trzeba uważać na nazwę psa, bo jak ktoś nazwie go Uran na przykład, to może spodziewać się częstszych odwiedzin antyterrorystów w kompie
Nie piszcie o mnie nigdy Marycha :P choć w środowisku handlarzy pewnie już się używa nazw typu "taboret" albo "doniczka" ale te tępaki będą nadal nas prześwietlać