no to już wiemy, które państwa będą się nadal rozwijać, a ich społeczeństwo nie będzie ubożeć od kar i płacenia za używanie powietrza. bogate kraje miały w tym interes, a biedna i zacofana Polska? cieszyli się z szybkiego rozwoju, to teraz zrobili babci na złość i odmrozili se uszy...
najinteligentniejsi pójdą za kratki za niepodporządkowanie się, a kraj będzie należał do tej części społeczeństwa, która zadowala się telenowelą i o świecie wie tyle, ile mu TV pokaże między Klanem a Plebanią.
z roślinami fatalna sprawa, bo siew czy sadzenie to tworzenie kopii, więc będą musiały być jak chińskie czosnki, które nigdy nie rosną, bo trudno mi sobie wyobrazić jak inaczej zapanowaliby nad handlem skopiowanymi roślinami...
a z muzyką pal licho, i tak nie ma czego słuchać. nastała w Polsce przecież era artystów Made in Bar czy Made in Leśna Dziura. najlepiej niech spieprzają z netu i nie puszczają tego ścierwa, ale obawiam się, że właśnie teraz namnoży się tego masa, bo to przecież najprostszy sposób dystrybucji i ceny już nie będą rynkowe, bo nie ma jeszcze rynku kar... jak dla mnie, to jeśli chcą mi zaśpiewać, niech śpiewają, jeśli się postarają, to ich nie wyłączę przed czasem w nagrodę. i tak pieprze ich komercyjne wypociny. wydłużyli sobie okres praw autorskich z 50 lat do 70, a chcieli do 100lat! robale pod ziemią o ich smaku już dawno zapomniały, a oni dalej o kasę się martwią

i ja takich ludzi miałabym słuchać? emocje w ich utworach są gówno warte, są jedynie wołaniem o kasę. zgnił już, a jeszcze mu się kasa należy... paranoja.
wole słuchać "donald, matole" bo przynajmniej emocje są w niej prawdziwe :P