View Single Post
Old 12-03-2012, 20:53   #291
Wonderfull Wolf ES
Senior Member

Wonderfull Wolf ES's Avatar

Ja co do tych oznakowań mam dużo wątpliwości, bo abstrahując już od tego, że wpisywanie przy psach z -!- adnotacji że nie ma już praw hodowlanych jest nieprawdą, to zastanowiłbym się jak to zrobić bez krzywdy na plus, bo przecież te podejrzenia nie muszą wcale być prawdziwe. Z drugiej strony też czegoś nie rozumiem, bo albo to niekonsekwencja, albo nie wiem co - CW Demon ma w bazie adnotacje, że nie jest wilczakiem, a moja Młoda nie ma -!-. Też już kiedyś Cię o to Margo pytałem i dostałem info, że z Młodą jest ok, ale trochę tego nie rozumiem, skoro w rodowodzie nie wszystko jest jasne.... Nie czepiam się, pytam jako laik, który nie rozumie i nie ogarniam (jeszcze ) wszystkich psów od początku, czy ich większości.
Może to moja naiwność, ale ja bym szukał rozwiązań w takiej sytuacji, bo faktycznie znacznik przy psie niczym nie potwierdzony może zaszkodzić - i psu, i hodowcy, i można się pokusić o to że i rasie, bo nikt go nie użyje a krew może być cenna (mogę tu pisać bzdury,bo arkana hodowlane nie są mi bardzo bliskie, ale w uogólnieniu tak to sobie wyobrażam).
A nawet jeśli nie zaszkodzi, to zmienia to widzenie bazy WD na mało rzetelną i przekłamaną a tego bym ja - jako Paweł żyjący z CsW i w rasie zakochany nie chciał.
Wonderfull Wolf ES jest offline   Reply With Quote