View Single Post
Old 10-01-2006, 10:06   #2
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Jako ze ja mam w domu i ONa i czw to moge cos napisac z obserwacji. Przede wszystkim ON NIE MYSLI. On wykonuje, za pilke czy inny aport zrobi slepo wszystko. Ja mam na to okreslenie ze ON przy czw jest autystyczny. ON funkcjonuje jak planeta ukladu slonecznego: stale przyciagnie do slonca ( czlowiek) i stala orbita poruszania sie. Jest to szalenie wygodne dla kogos kto zyje z ONem w miescie, kto wdraza ONa do jakis konkretnych zadan. Ale tak naprawde potrafi byc nudne bo po 3-4 latach wlasciwe zapominasz ze masz psa a czujesz sie jak szczesliwy emeryt podczas zlotej jesieni zycia. A pies u stop
CZw od ONa rozni sie wszystkim: zmyslami!!! PokAzacie mi ONa, ktory w ciemnosci namierzy inna istote ( czlowiek, zwierze) w odleglosci 100-200 metrow, ktory wdrukowane ma w glowe brak barier. Przyklad: ON nauczony ktoredy ma isc, pojdzie tamtedy..czw nie ma ograniczen: jesli jedyna droga jest odbic sie od ziemi, potraktowac czlowieka jak trampoline- to to zrobi...a to sie nazywa INTELIGENCJA. Najkrocej: ON to maszyna do wykonywania polecen, czw- chodzaca inteligencja i o poziomie inteligencji przewodnika swiadczy stopien jego porozumienia z psme. nie prezcyjynego wykonywamnia musztry - porozumienia. U ONa nie zroznicujesz - u Czw tak.
Daiva- to jest temat rzeka..bedziesz miala duzo pracy z wyborem tlumaczeniem i przerzucaniem na forum

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote