View Single Post
stare 01-10-2006, 12:54   #13
wolfin
Moderator

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do wolfin Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do wolfin
Domyślnie

Cytat:
Napisał magdalena
Cytat:
ON NIE MYSLI.
kurcze, Gaga chyba za mocne słowa, przynajmniej wg mnie.
też mam On-a i widze róznice między tymi psami.Na poczętku nie mogłam się przyzwyczaić do tych róznic. On bezwzględnie posłuszny,wydam polecenie , bez szemrania wykona, CsV przemysli czy mu się to opłaca , tak zgadzam się że jest to przykład na to że CsV jest inteligentniejszy ale nie można pozbawiać tego On-a.
Cytat:
po 3-4 latach wlasciwe zapominasz ze masz psa a czujesz sie jak szczesliwy emeryt podczas zlotej jesieni zycia. A pies u stop
Może Cie źle zrozumiałam...ale czy nie o to chodzi by przez pierwsze lata tak psa ułożyć by rozumiał cię bez słów, a nie walczyc z nim całe życie?
Nie zrozumcie mnie źle, nie bronie ślepo ONów, ale nie można gloryfikować tylko wilczaków.Sama zakochałam się w tej rasie i wiem że jeśli kiedyś będę kupowała nowego psa to tylko CsV.
acha! a jeśli mówimy o szczekaniu, to kwestia wychowania, Donka przebywa cały czas z Penny i teraz gdy idziemy ulicą zachowuą się bardzo podobnie tyle tylko że Dona warczy zamiast szczekać
Jednym zdaniem:wilczaki to wspaniała , wymagająca rasa,wszechstronna,o niebywałej inteligencji.Uważam że mimo iż pochodzi od ONów nie powinno się ich porównywać bo są one od siebie tak różne jak jamnik i pudel, a dyskusja nad wyższością jednej rasy nad drugą jes pewnie podobna do dyskusji na d wyższością świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi
dobrze citujemi )

ale to nie chodzi ktora jest wysza rasa-tylko to ze nie podoba sie nam ze CsV jest obgadany jak nic nie warty pies i ze to on nie ma intelegencii.
dzenki