Czytam to sobie i widzę te dopiski (Gisu - ależ masz reklamę) przy przydomku hodowlanym. Uwagi czerwono na niebieskim są przy hodowli, nie psie.
Oczywiście, że psa to też dotyczy, ale nacisk jest gdzie indziej.
Nie mam pojęcia, jak autor pomysłu znacznikowego wybrnie z jego prostowania. Badania DNA? Do którego pokolenia?! Problem spory.
Margo, uwielbiam Twoją pracę ale czasem napisałabyś jasno.
Każ się wszystkim odpitolić, bo to Twój cyrk i Twoje małpy.
Powiedz, że masz dość zbierania za to, że coś wiesz i tego nie mówisz.
Przecież nie powiesz, bo to szkalowanie konkurencji. A jak nie powiesz, to też na pewno specjalnie, by kogoś pogrążyć.
Naprawdę to żadna plama napisać, że się ulało i że to Twoja inicjatywa. A że Twoja to jasne, nikomu innemu tak nie zależy i nikt nie ma takiego przełożenia na WD.
Zapytam retorycznie mądrali: jak odróżnić plotkę i pomówienie od dzielenia się wiedzą na jakiś temat? Retorycznie zupełnie, bo jak chcesz psa walnąć, to kij znajdziesz.
Legendy, argumenty itd - to tylko wymówki. Kto chce, ten zrozumie. Kto nie chce, ten się przychrzani.
Ja też się przychrzaniłam na samym początku bo jak dla mnie w całej akcji zabrakło szkieletu. Spraw, by powstała ta legenda. Jak dla mnie może być nawet:
- doszły mnie słuchy i plotki oraz fotki tak DLA MNIE, MARGO, niepokojące, że przy hodowli X daję ! albo ? i podepnij jakiś tekst na głównej może po angielsku, z rozwinięciem drobnym tematu - chociażby z linkami do dyskusji na forach. Dla mnie taka dyskusja to wystarczający powód. Daj możliwość zgłaszania innym wniosków o wpisanie kogoś na "greylistę" (tak kochana przez wszystkich demokracja). Jak wyskoczą, jak diabeł z regulaminem to sprawa sama się załatwi.
Sądy koleżeńskie? No litości, a mało to razy słyszałam pytania, czy można pogłaskać moją sukę i to od ludzi, którzy do innych wilczaków z łapami lecieli bez wątpliwości? Toż przecież wiem, kto jest autorem. Mogłabym i o zniesławienie i o działanie na szkodę rasy....... rozmarzyłam się.... To jest dopiero kaliber, nie jakieś tam durne znaczki które sprawią, że może jedna osoba na 34 się ZASTANOWI!
Ufff, to chyba była konstruktywna krytyka...