View Single Post
Old 04-04-2012, 08:31   #546
Grin
Wilkokłak

Grin's Avatar

Quote:
Originally Posted by orlos View Post
trochę optymizmu skoro jest to część tej akcji "Pies w wielkim mieście" to wydaje mi się, że zadbają o to by były tam te stojaczki z torebkami na kupy i postawią ze 2 śmietniki
To ja przy okazji wspomnę, że autorką pomysłu "Psa w wielkim mieście" i prowadzącą wraz z pomocnikami ten "projekt" jest nie kto inny tylko "nasza" Aneta Graboś z katowickiego Prestora. Widzę, że akcja rzeczywiście zaczyna przynosić realne korzyści dla właścicieli psów.
Swoją drogą to trochę smutne (dla mnie, bo dla mieszkających w Trójmieście wręcz przeciwnie ); Aneta próbowała rozpocząć tę akcję w swym rodzinnym mieście - Katowicach, ale tutaj oczywiście władze są głuche na tego typu inicjatywy, a psy dla nich to zło na które szkoda wydawać pieniędzy i niestety nie udało jej się przebić przez mur niechęci... Aneta przeniosła więc tę akcję do Gdyni, bo tam padła ona na podatny grunt; władze miasta są chętne do współpracy i potrafią "wyasygnować" na ten cel wcale niemałe kwoty. Szkoda że tam się dało, a u nas nie.
Grin jest offline   Reply With Quote