View Single Post
Old 04-04-2012, 17:59   #22
Gaga
VIP Member

Gaga's Avatar

Send Message via Gadu Gadu to Gaga

Quote:
Originally Posted by Predator View Post
Ach a mówiłem abyś nie brała personalnie no trudno
Nie, no luzik
Quote:
heh trzeba było tak od razu pisać teraz już wszystko jasne

cofnij się do początku wątku - zapytałem i.... pytanie znikło w czeluściach wynurzeń na temat lęków dorosłych osób więc nie zarzucaj mi, że niczego nie chcę się dowiedzieć bo takie osoby po prostu NIE PYTAJĄ a odpowiedzi szczątkowych dostałem bodajże 2-3 za co BARDZO DZIĘKUJĘ.
No więc nie rozumiesz Ale spoko - wyjaśnię. Jeśli pytasz o coś, co szwankuje, to najpierw wyjaśniasz co i jak robisz i gdzie masz kłody pod nogami. Z odpowiedzi możesz dopasować brakujący element. Tu zabrakło niezbędnych elementów, stąd wnioskuję, że Cię nie interesuje sedno ćwiczenia, a gotowa recepta. A to nie jest kategoria "chciałbym się dowiedzieć". I w przypadkach, gdy ktoś pyta i chce się dowiedzieć naprawdę, dostaje odpowiedź. Jeśli ktoś "wie lepiej" to sorry, wiedza kosztuje (nie tylko pieniądze). To jest moja prywatna opinia.

Z drugiej strony - niepotrzebnie się unosisz na teksty o zostawianiu psa pod sklepem, bo skoro jesteś takim laikiem, że nie radzisz sobie z jedną z prostszych komend, to wysyłasz sygnał, że jesteś osobą, której przyda się kilka dobrych rad od bardziej doświadczonych osób. Żaden to grzech ani ujma, każdy z nas kiedyś zaczynał

Może, żeby wrócić do meritum: zacznij jeszcze raz, opisz może jak uczysz psa zostawania (przy paliku?), gdzie pies zrywa komendę, czy próbowałeś w innych okolicznościach itp. itd. Wtedy można pogadać i powymieniać się doświadczeniami (i całkiem za free)

Z ludźmi jak z psami-chcesz coś od nich-daj coś od siebie, działa

Hodowca psów to nie funkcja, to nie zawód i nie nazwa hobby - to tytuł i godność. Trzeba na nią zasłużyć i dobrze piastować.
チェイタン。
Gaga jest offline   Reply With Quote