View Single Post
Old 18-05-2012, 16:11   #11
spadzista
the Bright Side of Wild

spadzista's Avatar

Send a message via Skype™ to spadzista

punkt 1 - chodziło mi o to że po adoptusia nie zgłosi się pseudohodowca
punkt 2 - nic nie jest ukrywane i idealizowane - więc też inni ludzie się interesują
punkty kolejne : ja nie mówię o hodowcach którym zależy - hodowczyni mojego Sabiego jak do niej zadzwonili ze schroniska to ich wyśmiała... i o takich mówię - jak by wszystkim hodowcą zależało nie było rodowodowych sów w schronach.... to by nie sprzedawali szczeniaków do hodowli które ewidentnie namnażają i jak coś już nie schodzi to wywalają... jeżeli hodowla ma 10 lat - 20 psów i żaden powyżej lat 5 - u - sprzedała byś im szczeniaka? a ktoś to robi ... z nieba im nie spadają...

a Ty piszesz tak jak bys nie wiedziała o ogromie hodowli z miotem co pół roku, tylko z topowymi rasami, szczeniaki wydawane od 6 tygodnia żeby zbyt dużo nie zjadły...

swoją drogą jestem ciekawa ilu nawet kochających i troskliwych hodowców ma możliwość zwiedzić dom nowego właściciela szczeniaka. fundacje mają wolontariuszy od tego i chodzą po domach. ZKWP bierze kasę od każdej pieczątki i każdego papierka - mógłyby się pofatygować - nawet za pieniądze na zasadzie - chcesz mieć szczeniaka - zgłaszasz się do związku po opinie, kontrolę - oczywiście jeżeli ufamy w kontrole Zkwp ...

Last edited by spadzista; 18-05-2012 at 16:37.
spadzista jest offline   Reply With Quote