Quote:
Originally Posted by jefta
Ja na wilczaki nie narzekam. Sprzeciwiam sie reklamowaniu ich jako psy uzytkowe, a jeszcze bardziej irytuje mnie obserwowany kierunek hodowli w ktorym te psy nie moga zyc w psychicznym komforcie pelniac funkcje towarzysza aktywnych wlascicieli.
Tu się z Tobą zgodzę sam jestem przeciwnikiem tego typu nadużycia ale jak sama widzisz chodowli narobiło sie ostatnimi czasu dość sporo więc cza jakoś sprzedać towar  co do kierunku hodowli nie bardzo rozumiem o czym piszesz
na komorce nie moge zajrzec w profil-do jakiego miasta dostalam zaproszenie? Chetnie poznam kilka odwaznych i nieustraszonych czyli wzorcowych wilczakow!
Zapraszam na Górny Ślonsk a dokładnie na Plessa ale obawiam się iż Cię rozczarujemy no nie my  ale Aszczur bo to typowy wilczak no fakt nieźle biega przy rowerze, w agility jako se radzi i ma z tego jak to się mówi fan, nieźle żegluje, w obronie tyż se radzi i nie mam na myśli jakiś tam pozorantów z rękawem ale realną obronę swych właścicieli. Oczywiście też są rzeczy które mnie u Aszczura drażnią ale to chyba dlatego że patrze na nią przez pryzmat swych byłych psów.
@Witek jak zobacze pieknie odrobionego psa ktory nie míal predyspozycji rowniez zmiana przekonania sprawi mi przyjemnsc chocby dlatego ze zaoszczedzi studiowania rodowodow i przeplacania za psa skoro tylko odemnie zalezy jak bedzie pracowal.
|
Jefto wierz mi jestem pełen podziwu ile pracy wkładasz w szkolenie swego psa ale musi do Ciebie dotrzeć iż wilczak został stworzony do zupełnie innych celów, to są mądre psy one będą robić co ich właściciele zapragną ale jak sama pisałaś nie mają w tym tej iskry, oczywiście nie generalizuje bo są jednostki które sprawdzają się w tym co robią. Także nie wymagaj od wilczaków niemożliwego podejdź do tematu z lekkim dystansem

To pisałem ja Witek