Quote:
Originally Posted by Monika
Ano, ostnatý obojek je zvěrstvo, el. ohradník a el. obojek používaný ve výcviku, také. Toto vše Pavel používá, nikde se s tím netají, nucený aport popisuje uvnitř výstavního kruhu, jsou na to svědci a tak jsem ráda, že se za člověka páchajícího zvěrstva, sebekriticky alespoň považuje!
|
Tady je asi každá rada drahá. Ani ostnáč ani elektrický obojek nebo ohradník k výcviku nepoužívám, to je zase jedna ze lží, které se snaží Monika o mně šířit. A kdo mně zná, ví, že to prostě pravda není. Ostatní se mohou kdykoliv přesvědčit a navštívit mne nebo cvičák, kam chodím.
Quote:
Když tady zmíněný Pavel mluví o ?medikamentech? :0) mohl by alespoň specifikovat o co přesně šlo? Něco speciálního či zakázaného ? :0) Jestli - že nevíš, pak jsou to opět pomluvy a já to taky tak beru.
|
Samozřejmě, že nešlo o nic zakázaného. Bylo to jen dokreslení toho, že Monika se snaží skutečně VŠEMI prostředky na výstavách urvat, co se dá (vzpomínám si např. na velice trapnou scénu z roku 1999 na výstavě v Brně, kdy byla Monika vyloučena z kruhu zato, že její fena napadala ostatní a velice nevybíravě tam řvala, až ji musel rozhodčí napomenout).
Prostředky pro utlumení plachého psa před výstavou nejsou zakázány. Jsou jen unfair a svědčí o charakteru majitele takového psa.
Jinak Moniko, na Tvoje užívání medikamentů jsou také svědci, takže se z toho nevylžeš.
Quote:
Jé a ty tvé srdceryvné řeči o Hokym a jak jsem tě zrazovala od výstav !?? To si asi z někým pleteš.! ?)
|
Nepletu a moc dobře si na Tvá slova, která mne šokovala, pamatuju. Stejně tak si pamatuju, když mi za Hokyho nabízel zájemce v Rakousku 50.000 šilinků, jak ses s údivem zeptala, proč jsem ho neprodal, když má dysplazii.
Quote:
O DKK, bludech, manipulacích a zájezdech do Polska, včetně chaosu kolem DKK uvnitř klubu, píšu článek. K vidění budou i snímky a jejich hodnocení v ČR a PL. Názor si každý udělá sám a nebude potřeba Hanušky. Článek bude zveřejněn na mých soukromých stránkách.
|
Už se na něj těším. Doufám, že vysvětlíš, proč jsi nejprve byla rezolutně proti posuzování MVDr. Šterce, poté jsi ho hájila s nasazením života a když Tvé feně dal D, tak jsi ji přerentgenovala v zahraničí a dnes na ni chováš ? A proč jsi byla vždy proti aby se zveřejňovaly výsledky DKK ?
Quote:
Je chování současných ?poradkyň? pro pana H. dostatečně etické?
|
Nikdo není dokonalý. Ani současné vedení není bez chyb, to přece nikdo netvrdí. Ale když už mluvíš o etice, tak dnes je vedení Klubu v rukou skutečně vedení a nikoliv dvou nebo tří lidí, kteří k sobě nikoho nepustí a o všem rozhodují i proti usnesení konferencí. V tomto směru je současné vedení, myslím, zcela v pořádku, protože je skutečně kolektivní a kolektivně rozhoduje. Co je na chovatelské komisi neetického ? To, že po mnoha letech (nepamatuji si, ale možná vůbec poprvé) je zpracován a zveřejněn chovný plán ? Jistě není dokonalý a jistě také dozná postupně změn, jak budou přibývat a ubývat chovní jedinci ale už se nic nepeče "tajně", bez kontroly členské základny. Každý se k chovnému plánu může vyjádřit a každý k němu dát připomínky. To považuješ za neetické ?