View Single Post
Old 16-07-2012, 23:11   #92
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by Gaga View Post
Jeśli taka była odpowiedź sędziego, to jawnie złamał on regulamin (Regulamin Sędziów i Asystentów Kynologicznych, § 39)
"Sędzia nie może:
3. korzystać z katalogu przed zakończeniem pracy w ringu".
A w życiu nie uwierzę, że na pamięć wie, który pies przynależy, do której opcji. Tym bardziej, że nawet sami zainteresowani nie do końca to wiedzą
Pikuś werdykt, ale jawne drwiny z obowiązujących przepisów to już dno, wodorosty i półtora metra mułu
Ten zapis to teoria. Sedziowie doskonale znaja wystawcow - to nieuniknione. Szczegolnie tych, ktorzy czesto sie powiaja na wystawach jak i tych, ktorzy sa aktywni w lobbingu na rzecz swoich psow....
Czeste pojawianie sie na wystawach to nic zlego, ale czarny lobbing to juz inna sprawa...

Co do rozmowy - przykro mi - rozmowa nie byla prowadzona ze mna, ale "podluchana" stad lamanie regulaminu odpada, bo oficjalnie rozmowy nie bylo. Jednak mleko sie rozlalo...
Dla mnie to niestety potwierdzenie tego, co ostatnio tak czesto jest komentowane w wilczakowym swiatku: a mianowicie dziwnych wygranych najslabszych psow u niektorych sedziow... Wiem, nie jestem odkrywcza... wiem, ze magluje sie to na forym i poza nim od dluzszego czasu, ale ostatnio ta dziwna nieznajomosc sedziow w sprawach tego co mowi wzorzec az bije w oczy...

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote