View Single Post
Old 18-07-2012, 21:38   #103
Konrad:)
Member

Konrad:)'s Avatar

Send a message via Skype™ to Konrad:)

Quote:
Originally Posted by Bura View Post
Konrad, rozumiem "solidarność plemników"
Bura, to co wyżej, to pisałam ja, Danka. Trochę cech samczych (czyt. przywódczych) podobno mam i nawet Euryś to zaakceptował, ale żeby aż plemniki....??? W życiu... Jestem jednak przywiązana do swoich żeńskich pierwszorzędnych cech płciowych

Quote:
szkoda tylko że nastąpiła klasyczna "reakcja nożyc".
Bezczelna ze mnie baba - wychodzi na to, że sama wprosiłam się do tego stołu

Quote:
Patrzę na >>ogół<< sytuacji.
Ja też. Na wystawach pojawiam się nie po to, by celebrować zwycięstwo tego czy innego psa, ale by im się przyjrzeć, a nawet dotknąć - to dobra podstawa do uogólnień - info z pierwszej ręki, nie z fotek i plotek.

Quote:
"Wiszą mi kalafiorem i powiewają brukselką" psy Polskiego Dworu i geny w nich zawarte.

U mnie odwrotnie - nic mi nie wisi i nie powiewa, lubię warzywa - nawet brukselkę, lubię zwierzęta -swoje i obce psy, koty, świnki morskie, węże i przepiórki .
Humanitarnie - szybko i bezboleśnie zabijam tylko komary (sezonowo, więc grzech mniejszy) - plaga straszna - bzyczą i bzyczą.

Quote:
]A wszystko jest winą kretyńskiego wzorca, który ma dwa bieguny oraz dwóch państw, które ciągną w swoją stronę. A to skutkuje różnymi punktami widzenia hodowców i sędziów. I tak to będzie trwało póki każdy się z każdym nie puści i będzie wszystko równo "wstrząśnięte i zmieszane" -wtedy psy będą takie same i nastąpi ogólny błogostan.
Co do wzorca: tak jak napisała Margo, jest jeden, to fakt niepodważalny!
A że filozof powiedział: "fakty nie istnieją, tylko ich interpretacje", więc słusznie zauważyłaś, że "każdy może z każdym" - Euryś z motylkiem, Laila z Ozzim albo i z miśkiem - tylko przegoń koalę (zbyt ostre kontrasty szaty), lepszy będzie baribal, prawdziwy ursus americanus!