Cytat:
Napisał Grin
|
Jak to jaki? Dac ludziom "igrzyska" i wygrać wybory!

Co sobotę i niedzielę J.S w paradnym kowbojskim stroju, na koniu w towarzystwie baców w strojach organizacyjnych osobiście zaganiał owce przy wtórze towarzyszącej im kapeli góralskiej. Wszystko w świetle kamer. Za nimi ciągnęły tłumy krakowian tęskniący za wsią sielską i anielską, którzy jak się potem okazało, jednak na J.S. nie zagłosowali

Były też pokazy dojenia krów, warsztaty produkcji oszczypków itp. Połowa Błoń została wynajęta na kilka mies. ponoć za 3 tys zł, a spore dopłaty z UE miały pokryć inne wydatki (np. zakup kapelusza kowbojskiego?).

Raz nawet to przedstawienie zepsułam, bo podeszłam i spytałam Głównego Organizatora przed kamerą lokalnej TV kto będzie sprzątał po owcach

, Dowiedziałam się że w UE nie ma wytycznych na temat sprzątania po owcach, więc nikt.
Cytat:
Napisał Grin
Nie wiem czemu, ale jakoś dziwnie kojarzy mi się to z próbami uczynienia na siłę z naszej ulicy Mariackiej "centrum kulturalnego" Katowic. 
|
Haha, ostatnio taksówkarz w Katowicach opowiadał nam jak to mieszkańcom Mariackiej szklanki same biegają po stołach od dyskotekowego dudnienia!