Quote:
Originally Posted by Anna S.
Bardzo chętnie wybrałabym się jutro na spacer, niestety nie da rady  ; o 10.00 jadę z Peri do Mysiadła, obejrzeć wstępnie psie przedszkole, nie wiem jeszcze czy właśnie tam ją zapiszę, niby szkoła rekomendowana przez ZK ale czytałam na forum że nie wszyscy ją polecają.
|
Jesli to psiaszkola.pl - IMO jesli trafisz na dobrego szkoleniowca, bedzie ok, ale tam szkoleniowcy zmieniaja sie chyba co miesiac. a w miesiąc wilczaka nie wyszkolisz, no way. Ja chodzilam z Biesiakiem do ich filii na Bemowie, i sposrod paru osob najbardziej odpowiadaly mi raptem dwie. Nie wiem, w jakim trybie prowadza przedszkole, ale jesli chodzi o szkolenie psow doroslych mialam swoje spostrzezenia - mysle, ze dla wlasciciela wilczaka warte wziecia pod uwage
Co do spaceru - jesli nie jutro - to moze w niedziele, albo w tygodniu, nic straconego. ja mam jeszcze we wrzesniu wzgledny luz w pracy, moge sie umawiac przed albo po poludniu - na priv wysle Ci moj mail i telefon, Pawel pewnie tez juz sie o to zatroszczyl - nie ma to jak wspolne wilczakow zabawy

PS. moze warto przed podpisaniem cyrografu w szkółce wysluchac opinii innych? Nic bożebroń nie narzucam, ale z drugiej strony - szkolenie wilczaka wymaga czasami, hmmm, nieco innego podejscia

... Nie kazda szkola ma wystarczające doświadczenie w szkoleniu tych "psów specjalnej troski"- psiaszkoła teoretycznie miała (jeden czy dwa wilczaki przed Biesem na przestrzeni 10 lat), a praktycznie - różnie to bywało

. Tydzien w te czy we wte nie uczyni Wam roznicy