View Single Post
Old 14-09-2012, 20:17   #1089
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anna S. View Post
Bardzo chętnie wybrałabym się jutro na spacer, niestety nie da rady; o 10.00 jadę z Peri do Mysiadła, obejrzeć wstępnie psie przedszkole, nie wiem jeszcze czy właśnie tam ją zapiszę, niby szkoła rekomendowana przez ZK ale czytałam na forum że nie wszyscy ją polecają.
Jesli to psiaszkola.pl - IMO jesli trafisz na dobrego szkoleniowca, bedzie ok, ale tam szkoleniowcy zmieniaja sie chyba co miesiac. a w miesiąc wilczaka nie wyszkolisz, no way. Ja chodzilam z Biesiakiem do ich filii na Bemowie, i sposrod paru osob najbardziej odpowiadaly mi raptem dwie. Nie wiem, w jakim trybie prowadza przedszkole, ale jesli chodzi o szkolenie psow doroslych mialam swoje spostrzezenia - mysle, ze dla wlasciciela wilczaka warte wziecia pod uwage
Co do spaceru - jesli nie jutro - to moze w niedziele, albo w tygodniu, nic straconego. ja mam jeszcze we wrzesniu wzgledny luz w pracy, moge sie umawiac przed albo po poludniu - na priv wysle Ci moj mail i telefon, Pawel pewnie tez juz sie o to zatroszczyl - nie ma to jak wspolne wilczakow zabawy
PS. moze warto przed podpisaniem cyrografu w szkółce wysluchac opinii innych? Nic bożebroń nie narzucam, ale z drugiej strony - szkolenie wilczaka wymaga czasami, hmmm, nieco innego podejscia ... Nie kazda szkola ma wystarczające doświadczenie w szkoleniu tych "psów specjalnej troski"- psiaszkoła teoretycznie miała (jeden czy dwa wilczaki przed Biesem na przestrzeni 10 lat), a praktycznie - różnie to bywało . Tydzien w te czy we wte nie uczyni Wam roznicy
anula jest offline   Reply With Quote