Odnośnie pytania zadanego w temacie:
Gdy TrustNoOne oddawała 3 miesięczną Peri wiele osób uznało jej postawę za szczyt nieodpowiedzialności.
A ona broniąc się napisała:
Quote:
Originally Posted by Trustno1
Oczywiście mogłabym próbować to JAKOŚ zrobić i udawać na forum, że jest super, a widywać psa co drugi weekend, przez resztę czasu trzymając go w kojcu. Ale bym co dwa tygodnie wrzucała nowe zdjęcia i udawała, że jest świetnie.
|
Takie podejście wydało mi się wtedy jakimś fantastycznym absurdem. Lecz teraz okazuje się, że TO może wydarzyć się naprawdę. Zacytuję z FB:
„Wiadomo, że przecież lepiej hodować JEŻE, chwalić się tym wszystkim na fb, wstawiać zdjęcia Ziry jakie to sielankowe życie w Danii prowadzi - a Zira w Stargardzie w hoteliku od przeszło 4 miesięcy...”
Smutne, że szczyt nieodpowiedzialności okazał się być znacznie wyżej… Smutne, że TrustNo1 można by postawić Oli za wzór…

Co do Zirki, to jest mi strasznie przykro, tym bardziej mam do niej wielki sentyment. Była jednym z pierwszych wilczaków, które poznałam i pierwszą szczenięcą „miłością” Ulvarka. Mam nadzieję, że ta historia zakończy się jak najszybciej i oczywiście jak najszczęśliwiej dla psa, bo szczęście człowieka jest dla mnie w takich przypadkach na dalszym planie.
Martyna, pisz o wszystkim co się dowiesz.
Gaga, Twoje zarzuty są poważne.
Quote:
Originally Posted by Gaga
Natomiast dziwi mnie to, że 'hodowca' plus całkiem sporo innych osób (w tym aktualnych 'hodowców') doskonale wie o tej sprawie i nie zrobiło kompletnie NIC do tej pory.
|
Masz pewność, że nie zrobili NIC?
Ale jeśli to prawda, to przyznaję Ci rację, JEST TO MORALNE DNO.